Adrian Cionca (RPC Group): Pregătim investiții de 12 milioane de euro în 2023

Activitatea de dezvoltare a RPC Group va continua și un 2022 complicat marcat de izbucnirea crizei din Ucraina și creșterea costurilor de finanțare. Adrian Cionca, deținătorul RPC Group, a declarat pentru Real Estate Magazine că are în plan investiții de aproximativ 12 milioane de euro în anul următor.

Volumul de investiții va fi acoperit atât din sursele proprii ale grupului la care se adaugă credite bancare.

„Anul 2022 a început în forță, cu primele trei luni care au fost bune ca și vânzări. Cumpărătorii se uitau la numeroase variante, fie că vorbim de case de lux, apartamente cu două sau trei camere sau penthouse-uri.

Oamenii erau în căutare și se prolifera ca fiind unul dintre cei mai buni oameni pentru imobiliare. Odată cu începerea războiului, numărul clienților a început să se reducă, continuând cu criza energetică și creșterea ROBOR. Începând cu luna iulie, cel puțin la nivelul Timișoarei, cererea a scăzut cu 95%”, a explicat Cionca.

2564709DJI0525 scaled 1 1024x576 - Adrian Cionca (RPC Group): Pregătim investiții de 12 milioane de euro în 2023

În 2022, RPC Group a construit aproximativ 290 de case, dintre care 130 au fost vândute. Potrivit lui Cionca, acesta este primul an din activitatea lui de antreprenor imobiliar în care construiește pe stoc.

Totuși, antreprenorul rămâne optimist în ceea ce privește creșterea pieței de real estate pe termen mediu și lung, în ciuda provocărilor cu care se confruntă economia acum.

„Oamenii în continuare au nevoie de case și apartamente, dar în condițiile de lipsă totală de predictibilitate și creșterea totală a ROBOR-ului, oamenii sunt determinați să zică că vor rămâne în chirie deoarece aceasta este o varianta mai sigură”, a explicat deținătorul RPC Group.

2565167DSC0772 scaled 1 1024x683 - Adrian Cionca (RPC Group): Pregătim investiții de 12 milioane de euro în 2023

„Cât timp nu se va interveni la reglementarea ROBOR-ului sau la plafonarea acestuia, cu siguranță șansele ca piața să se dezmorțească sunt reduse”, a mai spus acesta.

Vorbind despre strategia de dezvoltare, Cionca a subliniat că în proiectele mari pe care le avea în dezvoltare grupul, „am redus turația la jumătate față de cum aveam perspectiva să le încep”.

„Sunt încrezător că dezvoltatorii mari și serioși vor rămâne pe piață. Criza aceasta poate fi o triere a celor care erau neserioși, care realizau case ieftine dar slab executate cu materiale de proastă calitate”, a conchis Cionca.

2567129obtm1Photo scaled 1 1024x576 - Adrian Cionca (RPC Group): Pregătim investiții de 12 milioane de euro în 2023

Printre proiectele rezidențiale cheie din portofoliul RPC Group se află City Gate Moșnița Nouă, Flora Residence 1 și 2, New Limit Residence și RPC Village. Grupul imobiliar este unul dintre cele mai mari din piață la nivelul orașelor regionale.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA