Austrotherm, investiție de 20 de milioane de euro în Austria

Austrothem, furnizorul soluțiilor de izolații termice, investește 20 de milioane de euro în extinderea capactităților de producție în localitatea Purbach/Neusiedlersee din Austria. 

Compania va mai crea 20 de locuri de muncă, iar pe termen lung locația va avea 130 de angajați. Punerea în funcțiune este deja planificată pentru toamna anului 2022.

„Cererea de materiale izolatoare XPS care protejează clima crește rapid și va continua să crească ca urmare a ‘Green Deal’ al UE. De aceea, ne extindem capacitățile de producție XPS în Purbach în acest an”, a explicat Mag. Klaus Haberfellner, director al Grupului Austrotherm.

În noua hală de producție sunt utilizate materiale izolante Austrotherm de înaltă eficiență, începând cu substructura și ajungând la fațadă până la acoperiș. Încălzirea în pardoseală se obține din economisirea energiei, folosind căldura reziduală din unitățile de producție. Acoperișul halei este verde și va genera energie printr-un sistem fotovoltaic.

Austrotherm 2 1024x471 - Austrotherm, investiție de 20 de milioane de euro în Austria

Producătorul spune că în locația din Austria va fi folosită cea mai recentă tehnologie de extrudare, care este în prezent unică în Europa.

Noua hală este proiectată optic astfel încât să poată fi integrată optim în Patrimoniul Mondial UNESCO al Lacului Neusiedl.  

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA