Austrotherm extinde o fabrică din România cu ajutor de stat

Producătorul de sisteme de termoizolații Austrotherm extinde capacitatea de producție la fabrica de polistiren extrudat din Roman într-un proiect de investiții cu o componentă de ajutor de stat.

Compania investește 3 milioane de euro în extinderea halei de producție și a unei linii moderne de fabricație XPS, care va crește capacitatea fabricii la 200.000 metri cubi pe an. Austroherm a aplicat cu succes la schema realizată prin HG 807/2014 care asigură o finanțare nerambursabilă de 50% din costul de achiziție al echipamentelor de producție.

„Întrucât resursele financiare sunt de multe ori limitate, iar o extindere a vânzărilor în paralel cu o investiție în creșterea capacității de producție presupune un efort financiar serios,  ne-am orientat spre această sursă de finanțare nerambursabilă, care oferă o reducere considerabilă a efortului financiar necesar pentru realizarea unei investitii în creșterea capacității de producție. Nu excludem și alte viitoare extinderi ale capacității de producție, evaluăm și pentru acestea posibilitatea solicitării de ajutoare de stat în finanțarea acestor proiecte”, a spus Laurențiu Istrate, director general Austrotherm România.

Fabrica Austrotherm Roman web - Austrotherm extinde o fabrică din România cu ajutor de stat

Austrotherm are în România o rețea de trei fabrici de polistiren expandat și una de polistiren extrudat în România, localizate în București (ieșire spre autostrada A1), în Arad și la Roman (județul Neamț), capacitatea anuală de producție a acestora fiind de 700.000 de metri cubi de polistirent expandat și 200.000 de metri cubi de polistiren extrudat.

Până în prezent, compania a accesat ajutoare de stat prin HG 495/2014 – scutirea de la plata certificatelor verzi și HG 807/2014 – ce asigură 50% finanțare nerambursabilă din costul cu echipamentele de producție pentru fabrica din Roman, județul Neamț.

Austrotherm a fost asistată de REI Finance Advisors în obținerea ajutorului de stat.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply