Alukönigstahl, afaceri de 17 milioane de euro la 9 luni susținute de proiecte rezidențiale

Ovidiu Posirca

, Real News

Alukönigstahl România, subsidiara locală a liderului european pe piața sistemelor din aluminiu, PVC și oțel, a anunțat că în primele 9 luni a semnat contracte în valoare de 17 milioane de euro. Compania furnizează sisteme arhitecturale pentru pereți cortină, uși și ferestre în proiecte imobiliare din București și orașe regionale.

Tendința principală a acestui an este creșterea cererii pentru produse cu coeficienți energetici ridicați, ferestrele eficiente energetic reprezențând 25% din totalul sistemelor contractate.

„Se observă clar o preferință din ce în ce mai ridicată a dezvoltatorilor de proiecte rezidențiale pentru utilizarea de sisteme pentru ferestre și uși cu eficiență energetică ridicată. Nu este vorba doar de noul standard european NZEB – Nearly Zero Energy Building sau de cerințele specifice pentru obținerea certificărilor verzi LEED sau BREEAM, cât de elemente de diferențiere pe care dezvoltatorii proiectelor premium încearcă să le aducă pe piață pentru cumpărătorii finali ai apartamentelor (un grad mai ridicat de confort și economii considerabile la factura de încălzire)”, a precizat Attila Beer, country manager Alukönigstahl România și Moldova.

Anul acesta, Alukönigstahl a furnizat sistemele de aluminiu și tâmplărie PVC pentru ansambluri rezidențiale precum Nusco City (NUSCO Imobiliara), Cortina North (Eden Capital Development), ansamblul rezidențial Avalon Băneasa Residence Park (Prime Kapital), Isho Living 2 Timișoara (Mulberry Development), Buena Vista Residencial (Latres Invesții) și Triama Residence (Speedwell).

Ponderea proiectelor de clădiri de birouri față de segmentul rezidențial s-a modificat anul acesta, conform dinamicii pieței. Astfel, 60% din cerere a fost înregistrată pe segmentul rezidențial, 16% – proiectele de retail, 8% – proiectele de birouri, restul de 16% fiind înregistrat pe segmentul proiectelor hoteliere, industriale și logistice, stadioane sau clinici și spitale.

„Pe segmentul de retail, deși au lipsit marile investiții, în primele 9 luni ale anului am livrat sau avem în curs de livrare sisteme de tâmplărie din aluminiu pentru 18 magazine Kaufland, un centru logistic Lidl și alte 40 de magazine Lidl, distribuite pe întreg teritoriul țării“, a adăugat executivul.

Cele mai importante proiecte contractate de Alukönigstahl în ultimele luni au fost  ansamblul rezidențial One Peninsula (One United Properties), Complexul Cortina North (Eden Capital Development), clădirea de birouri Equilibrium (faza 2, dezvoltată de Skanska), Swissotel din București (Niro Investment Grup),  Unique Residence Iași (M2M Solution).

La nivel de piață, presiunea pe prețuri este o realitate pentru beneficiarii finali din cauza creșterilor costurilor cu materiile prime. De asemenea, companiile de profil se comfruntă cu un deficit de materie primă. Acest lucru poate duce la întârzieri în livrarea sistemelor către dezvoltatorii imobiliari.

Alukönigstahl este furnizor exclusiv în România pentru Schüco (lider mondial în sisteme din aluminiu și PVC) și Jansen (furnizor de sisteme de profile din oțel).

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA