Sfaturi la cumpărarea celei de-a doua case în locuri însorite

Diana Nita

, Real Property

A cumpăra o a doua casă într-un loc care să-ți amintească mereu de vacanță, unde soarele strălucește cu generozitate, înseamnă ceva mai mult decât să vizualizezi câteva proprietăți care par să întrunească calitățile dorite și să treci imediat la fapte. Achizițiile reușite necesită multă muncă de cercetare, mai multe vizite la fața locului și o anumită disponibilitate sufletească pentru o implicare completă dedicată acestei acțiuni.

Câteva indicații bazate pe practica în domeniu ar putea fi de folos în acest sens. 

  1. Începeți căutarea devreme

De exemplu, dacă sunteți în căutarea unei case pe malul Mării Mediterane, o idee bună ar fi să demarați căutarea la începutul anului și, dacă este posibil, să faceți prima călătorie de vizionare în timpul iernii. Multe proprietăți cu rol de second home vor fi goale atunci – prin urmare, accesul pentru a studia oferta este aproape garantat. Este probabil ca, primăvara și vara, proprietățile adecvate să fie ocupate de proprietari sau închiriate, ceea ce face ca aranjamentele de vizionare să fie mai dificile. De asemenea, dacă vă place proprietatea în timpul iernii, cu siguranță primăvara sau vara vi se va părea ideală, atunci când grădinile sunt toate înflorite și piscinele sunt punctele de atracție ale sezonului cald.

cabo san lucas copy 1024x768 - Sfaturi la cumpărarea celei de-a doua case în locuri însorite

  1. Cercetați zona cu atenție

Chiar dacă sunt utile, hărțile cu indicaţii de pe site-urile web nu sunt întotdeauna 100% exacte și ar putea să vă inducă în eroare în legătură cu proprietatea în sine. Aceasta este o practică obişnuită în domeniu, din motive de siguranță, deoarece casele având ca destinaţie locuințele secundare sunt adesea goale pentru perioade lungi din an. Cu toate acestea, după ce vă înregistrați datele, agentul imobiliar vă poate oferi coordonatele pentru o vizualizare prin satelit a proprietății și a zonei înconjurătoare. Este indicat să studiați îndeaproape locul în cauză în aceste condiţii.

În același timp, fiți conștient de specificul anumitor zone: în multe părți ale Toscanei, de pildă, este dificil să găsești o casă la țară care să fie aproape de o aşezare umană cu toate facilităţile necesare traiului de zi cu zi, ceea ce înseamnă că va trebui să mergeți cu mașina la cele mai apropiate magazine, baruri și restaurante.

photo 1544442540 68589bbc2b5d copy 683x1024 - Sfaturi la cumpărarea celei de-a doua case în locuri însorite

  1. Renovare

Odată ce v-ați găsit casa de vis, este ușor să vă lăsați purtat de val şi să vă lansaţi în ample lucrări de renovare, adică să depășiți bugetul și să cheltuiți mai mult decât ar fi fost necesar. Luați în considerare ce utilizare îi veţi da proprietăţii. De exemplu, chiar este nevoie de o recablare completă pentru a instala un sistem inteligent pentru casă dacă veți folosi proprietatea doar pentru vacanțele de vară? La fel, investiția pe care o faceți pentru crearea unui refugiu super-sofisticat care este amplasat într-un peisaj rural poate fi dificil de recuperat dacă sau când veți plănui să vindeţi proprietatea.

  1. Călătorie și diferență de timp

O casă pe plajă într-o locație exotică ar putea părea o alegere minunată, însă dacă slujba dumneavoastră sau anumite circumstanțe personale ar impune să puteţi fi contactat în orice moment sau să vă puteți întoarce de urgenţă, această alegere va fi întrucâtva restricționată.

Din acest motiv, o a doua casă în Portugalia, spre exemplu, poate fi o opţiune bună, întrucât accesul către alte destinaţii se face cu uşurinţă. Este întotdeauna de dorit să existe un acces facil dinspre şi către alte locuri din lume, iar existenţa a două aeroporturi este un avantaj, chiar dacă unul dintre ele se află la o distanță mai mare de oraş, ca în cazul Sotogrande și Marbella, de pildă; ambele sunt alegeri excelente, în condiţiile în care permit efectuarea de zboruri către şi dinspre Malaga și Gibraltar.

  1. Potențialul de închiriere

Iniţial este posibil să doriți achiziţionarea unei a doua case doar pentru uz personal, dar situaţia se poate schimba în timp. Munca vă poate duce pe un alt continent timp de câțiva ani, ceea ce va face ca proprietatea să fie greu accesibilă, sau copiii ar putea pleca de acasă, ceea ce înseamnă încăperi goale, rămase neutilizate. Dacă decideți să vă închiriați casa, există o cameră potrivită pentru depozitarea bunurilor dumneavoastră sau poate fi adaptată una în acest scop? Dacă sunteți atras de o minunată casă la țară, spaţioasă şi primitoare, gândiți-vă dacă poate fi compartimentată, astfel permițându-vă să închiriați doar o parte din ea. Sau poate există anexe care ar putea fi transformate într-o zi în căsuțe de vacanță.

Luând în considerare toate aceste aspecte, veţi reuşi cu siguranţă să faceţi cea mai bună alegere, astfel încât investiţia în cea de-a doua casă să vă satisfacă nu doar dorinţa de relaxare, ci să îndeplinească şi condiţiile unei afaceri de succes.

Material publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.37.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA