Bucureștiul domină piața închirierilor de spații industriale în S1

Ovidiu Posirca

, Real News

Piața închirierilor de spații industriale și de logistică a crescut în primul semestru cu 21%, fiind încheiate tranzacții pentru 360.000 mp față de prima jumătate din 2020, arată datele firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Proiectele de relocare și contractele noi au avut ponderea cea mai mare în structura tranzacțiilor, în timp ce reînnoirile de contracte au reprezentat 16%.

Bucureștiul a atras aproape 63% din volumul tranzacționat, fiind cea mai mare piață la nivel național cu aproape 3 milioane mp. O activitatea importantă a mai fost observată și în Sibiu (7% din volumul tranzacționat), Timișoara și Pitești (câte 6%).

„Majoritatea dezvoltatorilor sunt activi, având proiecte în derulare, iar companiile provenind preponderent din retail online, distribuție și logistică își consolidează volumele, într-un context economic în care populația își menține apetitul pentru consum la un nivel ridicat”, a spus Rodica Târcavu, partner, Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox, potrivit unui comunicat.

Retailer-ul local Altex a încheiat cea importantă tranzacție din al doilea trimestru, ocupând 17.200 mp în P3 Park Bucharest A1 în urma unui acord de reînnoire și extindere a suprafeței închiriate.

Totodată, cea mai mare livrare a fost realizată de CTP. Compania a finalizat lucrările la depozitul de 70.000 mp pentru Maersk-IB Cargo în București.

În prezent se află în dezvoltare noi spații cu suprafețe totale de peste 630.000 mp, din care peste 400.000 mp se află doar în arealul Capitalei.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA