Bucureștiul domină piața închirierilor de spații industriale în S1

Ovidiu Posirca

, Real News

Piața închirierilor de spații industriale și de logistică a crescut în primul semestru cu 21%, fiind încheiate tranzacții pentru 360.000 mp față de prima jumătate din 2020, arată datele firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Proiectele de relocare și contractele noi au avut ponderea cea mai mare în structura tranzacțiilor, în timp ce reînnoirile de contracte au reprezentat 16%.

Bucureștiul a atras aproape 63% din volumul tranzacționat, fiind cea mai mare piață la nivel național cu aproape 3 milioane mp. O activitatea importantă a mai fost observată și în Sibiu (7% din volumul tranzacționat), Timișoara și Pitești (câte 6%).

„Majoritatea dezvoltatorilor sunt activi, având proiecte în derulare, iar companiile provenind preponderent din retail online, distribuție și logistică își consolidează volumele, într-un context economic în care populația își menține apetitul pentru consum la un nivel ridicat”, a spus Rodica Târcavu, partner, Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox, potrivit unui comunicat.

Retailer-ul local Altex a încheiat cea importantă tranzacție din al doilea trimestru, ocupând 17.200 mp în P3 Park Bucharest A1 în urma unui acord de reînnoire și extindere a suprafeței închiriate.

Totodată, cea mai mare livrare a fost realizată de CTP. Compania a finalizat lucrările la depozitul de 70.000 mp pentru Maersk-IB Cargo în București.

În prezent se află în dezvoltare noi spații cu suprafețe totale de peste 630.000 mp, din care peste 400.000 mp se află doar în arealul Capitalei.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA