Star Residence Invest, proiectul tip REIT al Impact, listat pe BVB

Star Residence Invest, vehiculul de investiții care funcționează pe modelul trusturilor de investiții imobiliare (REIT), s-a listat vineri pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Compania inițiată de dezvoltatorul Impact Developer & Contractor va distribui dividende obținute din închirierea de locuințe. Star Residence Invest a pornit cu un portofoliu de 14 apartamente și 26 de locuri de parcare aflate în complexul Greenfield Residence, dezvoltat de Impact în nordul Bucureștiului.

Apartamentele sunt închiriate pe o perioadă de 5 ani, la un randament brut anual de 11%.

Capitalul social al companiei este de 9,6 milioane de lei, divizat în 48 de milioane de acțiuni.

În decembrie 2020, Star Residence Invest a derulat o ofertă secundară de vânzare de acțiuni, printr-un plasament privat în cadrul căruia a atras 8,1 milioane lei de la investitori, fiind subscrise 37,2 milioane de acțiuni, la un preț de 0,218 lei/ titlu.

Investitorii care au participat în cadrul plasamentului dețin cumulat 77,64% din acțiunile Star Residence Invest, iar Impact Developer&Contractor, fondatorul și acționarul majoritar al Star Residence Invest de la acea dată, și-a redus participația la 22,36%.

În urma plasamentului privat, Star Residence Invest a obținut o capitalizare anticipată de aproape 10,5 milioane lei (2,1 milioane euro).

BRK Financial Group a gestionat listarea companiei pe piața AeRO, care este dedicată companiilor antreprenoriale ca o primă etapă de intrare pe piața principală a BVB.

„Aceste societăți au o tradiție pe piețele de capital dezvoltate și ne exprimăm speranța armonizării legislației autohtone cu legislația internațională, unde societățile de tip REIT beneficiază de un cadru legislativ dedicat care în final oferă investitorilor mai multe facilități și avantaje”, a afirmat Monica Ivan, directorul general al REIT Capital și BRK Financial Group.

România nu are legislație specifică pentru companiile de tip REIT, însă acestea pot servi cererii de diversificare a investițiilor. Jucătorii din piață spun că un al pas important pentru piața imobiliară ar fi permiterea fondurilor de pensii locale să investească în sectorul de real estate.

În prima zi de tranzacționare, acțiunile Star Residence Invest aveau un preț de 0,40 de lei pe titlu, cu un preț maxim de 0,58 lei.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply