Roxana Ghioca, Austrotherm: ”Estimăm că piața de polistiren va funcționa pe un trend pozitiv de 5-10% în plus față de 2020”

Austrotherm România anunță că înregistrează un profit net în creștere, pentru al cincilea an consecutiv. Având în vedere analizele referitoare la nevoia de construcții, de infrastructură, de spații locative, Roxana Ghioca, director general Austrotherm, estimează că și în 2021 compania va merge pe un trend crescător.

”Cât despre piața de polistiren, având în vedere că vorbim despre un produs versatil, cu utilizare pe scară largă atât în domeniul construcțiilor cât și al ambalajelor, decorurilor, etc, estimăm că aceasta va funcționa cu un trend pozitiv de 5-10% plus 2020”, spune Roxana Ghioca.

”În sprijinul acestei afirmații este și directiva europeană care prevede că din 2021 toate clădirile nou construite să aibă la baza conceptul nZEB ( Near Zero Energy Building). Cu alte cuvinte consumul de energie consumat în exploatarea unei clădiri să fie aproape zero. Una din măsurile ușor de aplicat pentru a atinge acest obiectiv, este o termizolare mai bună a clădirilor – fundații, fațade și nu în ultimul rând acoperișuri/terase. ”

În 2020, în  plină perioada de izolare Austrotherm a finalizat  instalarea unei linii noi pentru polistiren de pantă în București, linie ce are posibilitatea realizării plăcilor cu suprafețe înclinate și a pieselor 3D, cu o productivitate ridicată. Acestă linie a permis, prin schimbarea modului de proiectare, creșterea productivității interne dar și scăderea timpilor de punere în operă pe șantier.

De asemenea, Austrotherm România anunță că va crește capacitatea fabricii din Horia/Neamț, la 200.000 mc pe an.

”Linia de fabricație este complet automatizată realizată integral cu echipamente de la cei mai cunoscuți producători din Europa. Ea va include o parte de ambalare și paletizare automată integrată pentru cele două linii de fabricație. Pe lângă creșterea capacității fabricii, vom avea și posibilitatea introducerii de produse noi în producția locală. Conform planului de lucrări, în luna mai – iunie intenționăm să producem primele baxuri pe această linie. De asemeni, anul acesta inițiem o altă investiție majoră, în zona de Vest a țării. Decizia pentru această investiție privește, cu precădere, portofoliul de clienți Austrotherm din această zona a țării”, a declarat Roxana Ghioca, director general Austrotherm România.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply