ANA Hotels, investiție de 25 de milioane de euro în renovarea Athenee Palace Hilton

Grupul ANA Hotels, fondat de George Copos, a anunțat un masiv proiect de renovare istorică a hotelului Athenee Palace Hilton, din centrul Bucureștiului.

Clădirea hotelului are o vechime de 107 ani și a trecut prin trei renovări fundamentale până

în prezent. Noua lucrare de renovare implică o investiție de 25 de milioane de euro și se va desfășura în două faze.

Prima etapă de renovare va fi finalizată la începutul acestei veri, iar etapa a 2-a de renovare va demara după încheierea Festivalului „George Enescu”, în septembrie.

„Lucrările precedente de renovare au avut loc după războaie și mari confruntări. Situația de acum este chiar mai provocatoare, pentru că războiul cu pandemia a determinat prima închidere din istoria hotelului, în perioada stării de urgență din 2020”, a spus George Copos, potrivit unui comunicat.

George Copos - ANA Hotels, investiție de 25 de milioane de euro în renovarea Athenee Palace Hilton

Prima fază cuprinde renovarea celor 132 de camere ale „Aripii Noi”, construită în 1965, iar cea de-a doua vizează reabilitarea fațadei hotelului și a camerelor din „Aripa Veche”, fiind construită în 1914. Hotelul va fi deschis în paralel cu realizarea lucrărilor de modernizare.

Proiectul de reabilitate este realizat de arhitecții londonezi de la Alexander James International, iar de implementarea efectivă se ocupă compania locală Inegal Design. Antreprenorul general al lucrării este firma de construcții Bog’Art.

Finanțarea investiței este realizată din fondurile proprii ANA Hotels la care se adaugă un credit BRD – Groupe Societe Generale.

Hotelul este operat, pe baza unui contract de management, de grupul internațional Hilton Worldwide Holdings Inc.

În portofoliul ANA Hotels se mai află hotelurile Crowne Plaza București, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – Sport, Bradul și Poiana, și Hotelul Europa, cu ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply