Sfaturi-cheie la cumpărarea unei proprietăți pe timp de pandemie

Diana Nita

, Real Property

Având în vedere câteva sfaturi de la specialişti în domeniu, oricine poate cumpăra cu ușurință o proprietate imobiliară în timpul pandemiei, pentru a beneficia atât de venituri din închiriere, cât și de aprecierea costurilor de achiziţie într-un timp mai scurt decât s-ar putea crede.

A rămâne în siguranță și a proteja sănătatea tuturor celorlalți şi a persoanelor apropiate ar trebui să fie, în aceste condiţii neobişnuite guvernate de pandemie, prioritatea imediată a tuturor. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că o bună investiţie în proprietăţi imobiliare nu poate fi o opţiune încununată de succes în circumstanțele actuale.

Situația incertă și temerile generate de actuala pandemie de COVID-19 au dat peste cap fiecare industrie în parte, inclusiv investițiile imobiliare. În timp ce atât investitorii, cât și agenții de vânzări se confruntă cu multiple provocări ca urmare a politicilor restrictive impuse și în încercarea de a avea grijă de sănătate și de a se simţi în siguranță, acest lucru nu înseamnă că achiziționarea unui bun imobiliar este imposibilă în acest moment. De fapt, criza actuală le oferă câteva avantaje clare investitorilor în imobiliare, în ideea că au posibilitatea de a câștiga bani atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, atâta vreme cât urmează anumite sfaturi și recomandări.

Dacă ați economisit niște bani și căutați cea mai bună modalitate de a-i investi pe fondul incertitudinii locului de muncă stabil și a altor oportunități de investiții, există câteva repere cu cele mai bune sfaturi pentru cumpărarea unei proprietăți în timpul unei pandemii, achiziţie care să genereze venituri, prin închiriere ulterioară.

new city 2 1227480 - Sfaturi-cheie la cumpărarea unei proprietăți pe timp de pandemie

De ce acum este un moment bun pentru a investi în imobiliare

Înainte de a investi propriu-zis într-o proprietate imobiliară în circumstanțele actuale, este bine de înțeles motivul pentru care investiția în proprietăți imobiliare pentru închiriere este o idee bună în timpul pandemiei de coronavirus cu care ne confruntăm.

În primul rând, valoarea proprietăților imobiliare scade deoarece foarte puțini cumpărători de case și investitori sunt dispuși să achiziționeze astfel de bunuri în acest moment. Deși nu este de așteptat o prăbușire a pieței imobiliare, prețurile proprietăților vor continua să scadă cel puțin încă câteva luni până când lucrurile vor începe să revină la normal. Pentru investitorii imobiliari, acest lucru înseamnă că pot pune la cale o afacere foarte bună. Acesta este momentul în care chiar și piețele supraevaluate în mod tradițional devin ceva mai accesibile. Între timp, chiar și locațiile în mod obișnuit cu prețuri rezonabile se confruntă, de asemenea, cu o tendință descendentă.

Mai mult, din moment ce cauzele crizei actuale nu sunt direct legate de domeniul imobiliar, se estimează că piața de real estate va reveni relativ repede la normal. În consecință, este momentul potrivit pentru a cumpăra proprietăți imobiliare nu numai pentru a câștiga venituri din închiriere, ci și pentru a câștiga bani din aprecierea acestora, care va veni odată cu sfârșitul pandemiei.

mexico city skyline 2 1234774 - Sfaturi-cheie la cumpărarea unei proprietăți pe timp de pandemie

În al treilea rând, pentru că există mai puțini cumpărători pe piață dornici să investească, vânzătorii aflați în dificultate sunt disperați să vândă oricui este amator de o proprietate. Prin urmare, este o ocazie de a cumpăra cu ușurință un bun imobiliar sub valoarea de piață. La rândul său, aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a optimiza rentabilitatea investiției în imobiliare.

Nu în ultimul rând, deoarece activitățile de cumpărare a locuințelor devin mai puțin intense pe fondul incertitudinii, mulți oameni vor continua să închirieze. Aceasta înseamnă că cererea de închirieri pe termen lung va rămâne stabilă sau chiar va crește pentru câțiva ani de acum înainte.

Investiția pe o piață în scădere a prețurilor proprietăților

Pentru a profita de situația actuală de pe piața de real estate, investitorii imobiliari ar trebui să caute proprietăți pentru închiriere în locații care se confruntă cu cele mai mari scăderi ale valorilor locuințelor. Această strategie are câteva beneficii importante. Cumpărarea de bunuri imobiliare ieftine scade atât costul inițial (avans și taxe de încheiere a contractului), cât și cheltuielile recurente (plăți ipotecare lunare, impozite pe proprietate, asigurări pentru locuințe etc.). Acest lucru îmbunătățește automat rata de rentabilitate a unei proprietăți închiriate. Mai mult, investițiile în proprietăți accesibile scad riscul de neplată a creditelor ipotecare și de a ajunge la o executare silită. În plus, piețele care au înregistrat cele mai mari scăderi vor experimenta cele mai ridicate rate de apreciere atunci când pandemia se va diminua și situația va reveni la normal.

Investițiile în orașe mai mici

În condiții critice datorate pandemiei de coronavirus, o tactică este aceea că orașele mici și izolate ar putea fi locația optimă pentru investiții. Marile metropole au fost afectate în mod disproporționat de răspândirea COVID-19, în timp ce orașele mai mici au fost semnificativ mai puțin afectate. Aceasta înseamnă că proprietățile pentru investiții din astfel de locații ar putea fi mai bine protejate împotriva diferitelor tipuri de criză, întrucât orașele mici sunt, în general, mai puțin conectate la economia globală în mod specific și la sistemul global în ansamblu. Astfel, este de evitat greșeala pe care o fac mulți investitori începători crezând că orașele cosmopolite sunt cel mai bun loc pentru a investi. Dimpotrivă, o mișcare inteligentă ar putea fi căutarea de alternative, unde prețurile să fie mai accesibile, iar tarifele de închiriere să nu fi scăzut foarte mult.

nice picture 1225511 - Sfaturi-cheie la cumpărarea unei proprietăți pe timp de pandemie

Goana după vânzători de imobiliare aflați în dificultate

În ciuda încetinirii activităților de cumpărare și vânzare a imobilelor, există încă mulți proprietari care trebuie să-și vândă locuința urgent. Într-adevăr, numărul lor ar fi putut chiar să crească ca urmare a crizei. Acești vânzători se află în fața unui grup foarte limitat de cumpărători de proprietăți pentru a-și comercializa casa, deoarece majoritatea cumpărătorilor potențiali ezită să se angajeze în tranzacții majore chiar acum, pe fondul incertitudinii care există. Asta înseamnă că cei care vor să își cedeze proprietățile sunt și mai disperați să vândă în acest moment și vor fi disponibili în fața oricărei intenții de achiziționare a proprietății pe care o au de vânzare. Astfel, este posibilă obținerea unei oferte foarte avantajoase de cumpărare a unei proprietăți imobiliare.

Sondarea grupului de cunoștințe

O altă modalitate de a găsi proprietăți de vânzare la un preţ avantajos în acest moment este aceea de a întreba prietenii, colegii sau alte persoane cunoscute dacă își vând casa sau dacă știu pe cineva care caută un cumpărător. Explicaţia pentru această abordare este simplă. E posibil ca proprietarii de case să fie de acord cu un preț semnificativ mai mic în acest moment dacă găsesc un cumpărător. Nu se ştie niciodată unde pot apărea oportunităţi înainte de a întreba.

Site-urile cu oferte imobiliare

Este evident că în momentul de faţă nu este recomandabilă deplasarea efectivă în căutarea anunţurilor „de vânzare”. Cea mai sigură opțiune acum pentru a găsi o proprietate imobiliară este aceea de a sonda site-urile cu anunţuri imobiliare. Există o sumedenie de site-uri web cu listări în care se pot vedea toate informațiile și datele de care aveți nevoie pentru a decide dacă o proprietate este o bună oportunitate de investiție sau nu. Mai mult, majoritatea site-urilor oferă o mulțime de fotografii profesionale și chiar tururi virtuale ale proprietăţilor disponibile. Unele site-uri web vor oferi chiar și o analiză în legătură cu proprietățile de vânzare.

Ajutor din partea agenților imobiliari

Angajarea unui agent imobiliar este întotdeauna o idee bună pentru investitorii începători, dar este și mai benefică în timpul pandemiei actuale. Agenții imobiliari sunt profesioniști cu o mulțime de conexiuni și acces la o mulțime de resurse. Astfel, ei pot mijloci întâlniri cu oricine în timpul procesului de cumpărare a unei proprietăţi imobiliare. De aceea, colaborarea cu un agent imobiliar este una dintre cele mai bune modalități de a rămâne în siguranță ca investitor imobiliar în aceste condiţii speciale.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply