Liebrecht & wooD Romania demarează un proiect masiv cu aproape 4.500 de case în Frumușani

Dezvoltatorul imobiliar Liebrecht & wooD Romania va demara pe 2 noiembrie faza de construcție pentru primele 94 de case din complexul rezidențial Liziera de Lac, din localitatea Frumușani, județul Călărași. Ansamblul rezidențial va ajunge la aproape 4.500 de locuințe într-un ciclu de dezvoltare estimat să depășească un deceniu.

Compania are aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru 440 de unități locative, iar primele 94 de locuințe vor fi livrate într-un an de zile. Tot în această fază vor mai fi dezvoltate o grădiniță, facilități de sport și timp liber, un centru comunitar cu spații de co-working, alături de infrastructura pentru spații verzi și acces în complex.

Screenshot 2020 10 29 at 11.38.25 copy - Liebrecht & wooD Romania demarează un proiect masiv cu aproape 4.500 de case în Frumușani

Sorin-Ioan Blaga, general manager, Liebrecht & wooD Romania, spune că în ultimii 5 ani s-a lucrat foarte mult la pre-dezvoltare, drumuri de acces și utilități. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 170 de hectare și va fi livrat în mai multe faze pe o perioadă de 10-13 ani. La finalul investiției, comunitatea de rezidenți se va ridica la 13.000-15.000.

Vor exista mai multe tipuri de case cu suprafețe între 77 și 127 de metri pătrați. Prețul unei case cu 77 mp utili va pleca de la 106.400 de euro plus TVA, potrivit lui Blaga.

Investițiile în pregătirea infrastructurii și primul stoc de locuințe au o valoare de aproape 25 de milioane de euro, bani care provin din resursele proprii ale companiei. Executivul Liebrecht & wooD Romania nu a precizat care este valoarea estimată a întregului complex.

Pentru construcția de case, dezvoltatorul a selectat compania Maur SA, în timp ce Dual General Construct se ocupă de extinderea infrastructurii.

Proiectul aflat la aproximativ 15 minute de mers cu mașina de Centura Bucureștiului are deja operaționale căile de legătură cu Autostrada A2. Va mai exista o cale secundară de acces dinspre DN4, care în primă fază va fi folosit ca drum de lucru pentru constructori.

Screenshot 2020 10 29 at 11.31.34 copy - Liebrecht & wooD Romania demarează un proiect masiv cu aproape 4.500 de case în Frumușani

Liziera de Lac va include 13 hectare de pădure, iar dezvoltatorul are în plan construcția unui lac artificial într-o fază ulterioară. Complexul va fi prevăzut cu stații de apă potabilă și tratare a apei uzate. De asemenea, compania intenționează să instaleze panouri solare pe o suprafață de 12 hectare.

Executivul Liebrecht & wooD Romania spune că din noul complex se va ajunge ușor în zona Pallady din Capitală, o zonă comercială emergentă a orașului. De fapt, compania va livra aici Fashion House Pallady în martie-aprilie 2021, având deja un grad de ocupare de peste 70% a spațiilor. Liebrecht & wooD Romania mai deține un centr comercial tip outlet în Militari.

Dezvoltatorul a investit peste 200 de milioane de euro în România. Suprafața totală a proiectelor livrate în Polonia, Rusia și România se ridică la peste 500.000 de mp.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA