Proiectul Pod Ciurel – Nod Virtuții, deschis circulației, spune primarul general

Proiectul de infrastructură Pod Ciurel-Nod Virtuții a fost finalizat și va fi deschis circulației rutiere începând cu ziua de sâmbătă, a anunțat primarul general Gabriela Firea.

Nodul Virtuții are o lungime totală de aproximativ 1 kilometru și include podul hobanat cu o lungime de 235 de metri.

Proiectul care devine operațional pe 19 septembrie va continua cu un drum expres până la Bd. Uverturii și apoi până la Șos. de Centură, potrivit edilului.

Investiția a fost demarată în urmă cu 14 ani, dar lucrările efective au durat doar 4 ani, în rest proiectul fiind blocat din cauza unor litigii în instanță.

Asocierea JV Max Boegl – Astaldi Spa– Euroconstruct Trading 98 au realizat proiectul tehnic și construcția proiectului. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a asigurat dirigenția de șantier.

Proiectul complet, evaluat la 470 de milioane de euro, are trei componente: Nodul Virtuții, care presupune un pasaj peste râul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții cu descărcare în Cartierele Militari și Drumul Taberei, o altă secțiune, până în Centura Bucureștiului și cea de a treia, din Centura Capitalei către Autostrada A1.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply