Sectorul rezidențial, creșterea autorizărilor de construire în februarie

Ovidiu Posirca

, Real News

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat că în luna februarie s-au eliberat 3.100 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, fiind înregistrată o creștere de 33,6% față de luna precedentă, și un avans de 8,7% față de perioada similară a anului trecut.

Peste 70% din autorizații sunt pentru zona rurală, iar cele mai dinamice zone de dezvoltare sunt Nord-Est (+163 autorizații), Sud-Muntenia (+139), Sud-Est (118).

rezidential - Sectorul rezidențial, creșterea autorizărilor de construire în februarie

Sursă: INS

În primele două luni ale acestui an s-au eliberat 5.421 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 11,1% față de perioada similară din 2019.

„Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+252 autorizaţii), Nord-Vest (+172), Sud-Vest Oltenia (+102), Bucureşti-Ilfov (+85), Vest (+14) şi Sud-Muntenia (+5). Scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Centru (-68 autorizaţii) şi Sud-Est (-22)”, precizează INS.

Instituția notează că autorizaţia de construire constituie actul de autoritate al administraţiei locale pe baza căruia se asigură aplicarea măsurilor prevăzute de lege referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea şi funcţionarea construcţiilor.                                                                                                                                 

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply