SCHÜCO VENTOTHERM TWIST: AERISIRE INTELIGENTĂ PENTRU UN CLIMAT DE CAMERĂ IDEAL

Schüco VentoTherm Twist este un sistem de ventilație cu recuperare de căldură integrat în ferestre, care furnizează automat aer proaspăt în încăpere. Senzorii inteligenți detectează încărcările din atmosfera camerei imediat, astfel încât climatul interior să fie garantat pentru starea de bine, precum și pentru creșterea eficienței energetice.

CIRCULAȚIA CONTINUĂ a aerului este sănătoasă. Schüco VentoTherm Twist are o eficiență de recuperare a căldurii de până la 80%, deci este eficient și din punct de vedere energetic, în același timp. Spre deosebire de aerisirea normală, pierderea de căldură poate fi considerabil redusă – o economie semnificativă care are un efect pozitiv asupra certificatului energetic al clădirii. Eliminarea curenților de aer, ca și protecția împotriva insectelor și polenului sunt garantate de un filtru de aer eficient chiar și pentru persoane alergice. Iar când vine vorba de izolarea fonică, sistemul asigură că ce trebuie să rămână afară, va rămâne afară.

Sistemul de curățare a aerului cu filtru multiplu Schüco VentoLife elimină până la 99,5% dintre substanțele și particulele dăunătoare din aer. Ideal în zone dens populate, cu aer exterior contaminat: sistemul de purificare a aerului certificat TÜV cu filtru de cărbune activ controlează automat curățarea aerului și alimentarea cu oxigen.

Astfel, și locuitorii din orașele mari și zonele metropolitane beneficiază de faptul că pot respira un aer mai curat. Filtrul în trepte VentoLife permite oxigenului să pătrundă fără obstacole, în timp ce praful fin și alte substanțe nocive din aer sunt eliminate de filtre. Chiar și în modul de recirculare a aerului, sistemul curăță atât de bine aerul din încăpere încât nu trebuie instalate dispozitive suplimentare de curățare.

Senzorii clapetei de ventilație detectează când este necesară o doză de aer proaspăt din exterior pentru a menține calitatea aerului în clădire la un nivel optim constant. Lungimile variabile și poziția de instalare selectabilă fac posibilă adaptarea aparatului la designul fiecărei locuințe.

Particularizabile conform cererii, integrare perfectă – acestea și multe altele caracterizează soluțiile de ventilare descentralizată de la Schüco. Prin instalarea în funcție de necesitate în fiecare cameră, sistemele pot fi folosite pentru a crea un concept individual de ventilație care vă permite să respirați relaxați o lungă perioadă de timp.

Prin instalarea în funcție de necesitate în fiecare cameră, sistemele pot fi folosite pentru a crea un concept individual de ventilație care vă permite să respirați relaxați o lungă perioadă de timp.

O ventilație bună trebuie să o simți – nu să o vezi. Soluțiile integrate de la Schüco oferă, în plus, și o estetică deosebită.

Casele cu consum energetic redus sau casele pasive sunt acum în trend. Înainte, ventilarea clădirilor nu era o temă importantă. Ferestre neetanșe, pereți exteriori prost izolați sau rosturi în zidărie asigurau un schimb continuu de aer. Deși calitatea aerului putea fi bună, acest tip de ventilație necontrolată a dus la pierderi continue de energie și, în consecință, la costuri ridicate de încălzire.

Curenții de aer din zona ferestrei erau alte efecte secundare neplăcute. Prin comparație, clădirile moderne sunt etanșate ermetic. Clădirile noi sau renovate sunt din ce în ce mai bine izolate și ferestrele etanșe au devenit standard. Un efect pozitiv al acestui mod de construire îl reprezintă scăderea consumului energetic, care se traduce în economie de bani.

La aceasta se adaugă protejarea locuitorilor împotriva influențelor externe nedorite, cum ar fi polenul, particulele de murdărie sau zgomotul traficului. Până acum, doar de bine. Dar, pe de altă parte, cu cât o clădire este mai etanșă, cu atât este mai importantă o ventilație consecventă. În caz contrar, umiditatea rezultată din respirația umană, gătit, folosirea dușului sau spălarea hainelor nu poate fi suficient eliminată și, în cel mai rău caz, duce la formarea mucegaiului.

În plus, respirația umană din camerele utilizate intens crește rapid conținutul de CO2 al aerului. Randament de muncă scăzut, dureri de cap și greață sunt rezultatul acestei situații.

Cum se asigură o ventilație corectă?

Obiectivul este cât se poate de simplu: aerul folosit ar trebui să iasă, aerul proaspăt ar trebui să fie curat. În același timp, în sezonul rece, nu trebuie să se piardă prea multă energie de încălzire. Varianta cea mai simplă de ventilare recomandată este deschiderea largă a ferestrelor, suficient de mult timp, de mai multe ori pe zi.

Mai eficientă decât lăsarea ferestrelor permanent în poziție înclinată. Doza perfectă de ventilație este determinată de factori precum tipul camerei, intensitatea utilizării spațiului și sezonul curent. Dar dacă nu te gândești la aerisire? Sau fereastra rămâne deschisă prea puțin sau prea mult timp? Aerul nu este vizibil. Prin urmare, dacă are sau nu calitatea perfectă, este greu de măsurat pentru noi, oamenii.Screenshot 2019 10 10 at 12.06.25 - SCHÜCO VENTOTHERM TWIST: AERISIRE INTELIGENTĂ PENTRU UN CLIMAT DE CAMERĂ IDEAL

Soluția ideală este oferită de sisteme inteligente de ventilație, cu care caracteristici precum un climat plăcut în încăpere, o calitate excelentă a aerului și o eficiență energetică durabilă nu sunt „sau-sau”. Pe lângă eficiență, producătorul a luat în considerare și partea estetică, ele fiind ascunse în fereastră, astfel încât sistemele Schüco îndeplinesc cele mai înalte standarde de proiectare.

Pentru informații suplimentare vizitați: www.alukoenigstahl.ro

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply