Lucrările de construcții, volum în creștere cu 23% în primul semestru din 2019

Ovidiu Posirca

, Real News

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 23% în primele șase luni ale anului în comparație cu perioada similar a anului trecut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, construcțiile noi au crescut cu 30,3%, lucrările de întreținere și reparații curente – cu 11,8% și lucrările de reparații capitale – cu 0,4%.

Volumul lucrărilor de construcții la clădiri nerezidențiale a crescut cu 39%, la clădirile rezidențiale cu 31,8%, iar la construcțiile inginerești cu 10%.

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut, în S1, cu 15,9%, creștere generată de volumul lucrărilor de construcții noi, avans de 24,7%, lucrările de întreținere și reparații curente – creștere de 2,3% și lucrările de reparații capitale, avans de 2,2%.

Pe obiecte de construcții, seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate evidențiază majorarea volumului lucrărilor de construcții la clădirile nerezidențiale, cu 32,2%, clădirile rezidențiale , cu 28,7%, iar construcțiile inginerești cu 5%.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply