Statistică: Lucrările de construcție, scădere în luna ianuarie

Ovidiu Posirca

, Real News

Volumul lucrărilor de construcții s-a diminuat în România la începutul acestui an, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Astfel, volumul s-a diminuat cu 4,9% ca serie brută față de aceeași lună a anului trecut. Ca serie ajustată în funcție de zile lucrătoare și sezonalitate, scăderea a fost de 8,3%.

În ianuarie 2019 comparativ cu ianuarie 2018, pe seria brută, pe elemente de structură, au scăzut lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,4% şi lucrările de construcţii noi cu 4%, iar lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 10%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 10,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 9%, iar clădirile rezidenţiale au crescut cu 10,1%.

Ca serie ajustată, pe elemente de structură, au scăzut lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,8% şi lucrările de construcţii noi cu 7,2%, iar lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 9,7%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 12,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 10,3%, iar clădirile rezidenţiale au crescut cu 7,2%.

În ianuarie 2019 comparativ cu decembrie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 66,4%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 78,4%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 76% şi la lucrările de construcţii noi cu 59,7%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: construcţiile inginereşti cu 74,9%, clădirile rezidenţiale cu 56,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 56,5%, potrivit INS.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply