Lucrările de construcții în rezidențial, scădere de 28,8% în primele opt luni din 2018

Ovidiu Posirca

, Real News

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,6% în primele opt luni din 2018 față de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, ca serie în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Pe serie brută, scăderea în aceeași perioadă a fost de 4,6%. Sectorul rezidențial a înregistrat printre cele mai mari contracții ale lucrărilor de construcție.

”Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 2,6%. Pe elemente de structură s‐a înregistrat scădere la lucrările de construcţii noi cu 5,4%.

Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 28,8%. Creşteri s‐au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,7%, respectiv cu 1,9%”, arată INS, referitor la evolutiția sectorului în primele opt luni ale anului.

În luna august 2018 versus august 2017, volumul lucrărilor de construcții pe segmentul rezidențial a scăzut cu 41,9%, în timp ce pentru clădurile nerezidențiale s-a diminuat cu 13,5%. Creştere a fost la lucrările de construcţii inginereşti cu 12,6%.

constructii ins - Lucrările de construcții în rezidențial, scădere de 28,8% în primele opt luni din 2018

INS

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply