IMMOFINANZ, venituri din chirii de 25,8 milioane euro în România în S1 2019

Ovidiu Posirca

, Real News

Grupul imobiliar austriac IMMOFINANZ a obținut în România venituri din chirii de 25,8 milioane de euro, în primul semestru al anului 2019, în timp ce la nivel regional veniturile s-au ridicat la 131,8 milioane de euro, în creștere cu 10,8% față de perioada similară a anului trecut.

IMMOFINANZ controlează la nivel internațional 214 proprietăți cu o valoare de aproximativ 4,5 miliarde de euro.

Portofoliul local are o valoare de 771,8 milioane de euro. Portofoliul de investiții în valoare de 642.7 milioane euro include 9 clădiri de birouri (12,2% din portofoliul total de birouri) și 5 proprietăți de retail (21,6% din portofoliul total de retail), potrivit unui comunicat al companiei.

Profitul net al grupului a ajuns la 185,3 milioane de euro în primele șase luni, fiind mai mult decât dublu în comparație cu perioada similară a anului 2018.

„Am revenit cu succes pe o pantă de creștere în urma măsurilor de restructurare a portofoliului și îmbunătățiri ale eficienței implementate în ultimii ani. Împreună cu ultimele noastre achiziții în zona de retail și birouri, portofoliul nostru de proprietăți se apropie de o valoare de aproximativ 5 miliarde de euro”, a spus Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ.

Grupul este activ pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și România.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply