Universitatea Politehnică București, investiție de 25 de milioane de euro în dezvoltarea campusului educațional

Banca Europeană pentru Investiții a acordat o finanțare de 25 de milioane de euro Universității Politehnice din București, banii urmând să fie folosiți pentru mutarea activității facultăților din campusul Polizu și reabilitarea acestuia, cu altă destinație.

Universitatea va utiliza fondurile pentru realizarea unei infrastructuri noi, moderne, în campusul “Noul Local”, destinat celor trei facultăţi care, în prezent, îşi desfăşoară activitatea în localul Polizu – Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Facultatea de Inginerie Aerospaţială şi Facultatea de Inginerie Medicală.

Suprafaţa va fi de peste 30.000 de metri pătrați, precizează UPB într-un comunicat de presă. Planul vizează dezvoltarea campusului universitar cu o clădire care va găzdui cele trei facultăţi. Acestea se vor alătura celorlalte 12 facultăţi care îşi desfăşoară activitatea în “Noul Local”.

Andrew McDowell, vicepreședintele Băncii Europene pentru Investiții, a declarat că investiția va crește calitatea studiilor pentru 5.000 de studenți și va îmbunătăți activitățile de cercetare.

Finanțarea face parte din Planul de Investiții pentru Europa, conoscut și ca ”Planul Juncker”.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply