FOTO: Metrorex a deschis primul terminal multimodal din Bucureşti, o investiție de peste 360 milioane lei

Ovidiu Posirca

, Real News

Metrorex, operatorul rețelei de metrou din București, a deschis Depoul şi Terminalul Multimodal Străuleşti în urma unei investiții de peste 360 de milioane de lei.

Astfel, șoferii ce intră în București vor putea folosi parcarea carr costă 1 leu pe oră, și pot ajunge în oraș cu transportul în comun. Pasagerii au acces la transportul public subteran şi suprateran, dar şi la cel interurban pentru destinaţiile din afara Capitalei.

Depoul și terminalul fac parte din proiectul Magistrala 4. Racord 2. Sectiunea Parc Bazilescu (PS Zarea) – Străuleşti.

”Scopul construcţiei primului Terminal Multimodal din Bucureşti a fost acela de a îmbunătăţi condiţiile de mediu prin reducerea poluării şi decongestionarea traficului din capitală. Astfel, autovehiculele ce intră în Capitală vor putea utiliza parcarea, pasagerii având acces direct şi rapid la transportul public orăşenesc (subteran şi suprateran) şi interurban pentru destinatiile din afara capitalei. Taxa de parcare este de 1 leu pe oră”, anunţă Metrorex.

Depoul Străuleşti are o suprafaţă de 11.000 mp şi 13 linii, unde pot fi garate sau reparate în acelaşi timp 7 trenuri. În cadrul aceluiaşi proiect au fost amenajate spaţii verzi adiacente drumurilor de acces dar şi un teren de sport.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply