România, în topul piețelor europene la dezvoltarea parcurilor de retail

Ovidiu Posirca

, Real News

În România au fost livrate parcuri de retail cu o suprafață de 76.000 de metri pătrați în 2018, fiind una dintre piețele cele mai dinamice din această perspectivă.

Astfel, România este depășită doar de Franța, Spania, Marea Britanie și Italia pe acest segment, potrivit unui raport realizat de către firma de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield.

Stocul total de retail din România a ajuns la circa 1,3 milioane mp, similar cu cel din Cehia, țară cu o populație de două ori mai mică.

”În Europa Centrală și de Est însă, piața parcurilor de retail este încă într-o fază incipientă de dezvoltare. Oferta relativ redusă din regiune şi capacitatea de a funcţiona în zone cu un număr mai redus de locuitori, indică un potențial suplimentar de creștere pentru acest format de proiecte comerciale”, a spus Silvia Jodlowski, Senior Research Analyst, Cushman & Wakefield, potrivit unui comunicat.

În afară de România, cele mai importante piețe pentru segmentul retail din regiune sunt Cehia și Polonia.

În 2018, la nivelul european, stocul parcurilor de retail a crescut cu 2,2%, până la 50,1 milioane de metri pătraţi, aproape 89% din stoc fiind concentrat în ţările din Europa de Vest.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply