Dezvoltatorul CTP obține o finanțare de 1,9 miliarde euro

Ovidiu Posirca

, Real News

CTP, dezvoltatorul și administratorul de parcuri industriale și logistice, a obținut un credit de 1,9 milarde de euro de la un consorțiu format din trei grupuri bancare.

Cea mai mare parte din finanțare, adică 1,6 miliarde de euro, va merge către refinanțarea portofoliului din Cehia, care include 200 de clădiri care acoperă 2,7 milioane mp de spații industriale. Alte 269 milioane euro vor fi folosite pentru investiții în proiecte noi, care vor fi finalizate în următoarele 18 luni.

”Tranzacția asigură finanțarea pe termen mediu a portofoliului din Republica Cehă și ne va ajuta să atingem una dintre cele mai importante ținte pe care le avem în următoarea perioadă, aceea de a crește portofoliul internațional al CTP, la 10 milioane mp”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP. Creditul obținut de către dezvoltator are o durată de 7 ani, fiind una dintre cele mai mari tranzacții de acest tip din Europa Centrală și de Est.

Demersurile legale necesare pentru desfășurarea acestei tranzacții au fost conduse, pentru CTP, de Květa Vojtová, avocat specializat pe Fuziuni, Achiziții și Tranzacții, alături specialișii CTP.

Erste Group Bank AG și Česká Spořitelna, Société Générale S.A. și Komerční banka, UniCredit S.p.A. și UniCredit Bank Republica Cehă și Slovacia au avut rolul de Aranjori Principali. Komerční Banka a fost Agent, iar Deutsche Pfandbriefbank AG a îndeplinit activități de Agent de Securitate.

Consultantul extern al CTP pentru servicii legale a fost biroul din Praga al Clifford Chance, iar de serviciile financiare s-au ocupat Eastdil Secured.

CTP are în România un portofoliu de 1 milion mp suprafață închiriabilă în 10 orașe printre care București, Cluj-Napoca și Pitești.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply