Agenție: Costul unui birou flexibil, 120 euro pe lună

Ovidiu Posirca

, Real News

Costurile medii pentru un birou flexibil pleacă de la 1 euro pentru o oră și pot ajunge la 120 de euro pe lună, în contextul în care acest segment imobiliar a înregistrat o creștere accelerată de livrări de spații la nivelul Bucureștiului în ultimii ani.

Piața de spații de coworking din București este controlată de către operatorul IWG (30.000 metri pătrați împărțiți în 14 spații flexibile) și Mindspace (12.000 mp în 3 locații). În primele trei luni din 2019 au fost înregistrate noi intrări din partea unor operatori mici și mari de peste 8.000 mp, potrivit unui raport al firmei de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate.

”București este cea mai mare piață pentru astfel de spații și ultimii doi ani au înregistrat o dezvoltare spectaculoasă a acestui segment. În prezent, suprafața ocupată de operatorii de spații de coworking și birouri flexibile în capitală este de peste 71.000 mp, aproximativ 2% din totalul spațiilor de birouri”, precizează compania într-un comunicat.

Noi spații de coworking ce urmează să fie deschise:

  • Mindspace – 4.000 mp, City Offices
  • Regus (IWG) – 3.600 mp, Țiriac Tower
  • 3House – 3.500 mp, Equilibrium
  • New Work Offices – 2.800 mp, AFI Tech Park

În timp ce spațiile flexibile găzduiesc de regulă companii mici și mijlocii, spațiile de coworking se adresează freelancerilor și startup-urilor.

Consultații Crosspoint Real Estate punctează faptul că segmentul de coworking a crescut rapid în ultimii doi ani, fiind așteptată și intrarea operatorului internațional WeWork în România. Mai nou, sunt proiecte imobiliare mixte care au integrată și componenta de coworking din faza de dezvoltare. Primele proiecte care au și componenta de spații flexibile sunt Marmura Residence al dezvoltatorului Prime Kapital și Fosta Fabrică, proiectul dezvoltatorului Hanner.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply