România a generat 51% din portofoliul Globalworth de 2,5 miliarde euro în 2018

Ovidiu Posirca

, Real News

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România, a anunțat că suprafața închiriabilă a portofoliului său a atins 1 milion de metri pătrați pe piețele din România și Polonia.

Totodată, valoarea portofoliului a crescut cu 35,6%, ajungând la 2,5 miliarde de euro. Din valoarea totală, 51% au reprezentat-o proprietățile din România, iar restul operațiunile din Polonia.

Venitul operațional net al companiei a ajuns la 133,4 milioane de euro, reprezentând o creștere de 161% față de anul 2017. Anul trecut, Globalworth a cheltuit 538 milioane de euro pentru cinci investiții în clădiri în Polonia și pentru achiziția a trei terenuri în București.

În România, Globalworth lucrează în prezent la ultima clădire de birouri din cadrul Globalworth Campus. Compania a început lucrările la proiectul de birouri Globalworth Square, dar și la o unitate nouă în cadrul parcului industrial TAP II din Timișoara. Compania vizează extinderea portofoliului cu încă 76.000 de metri pătrați de noi proiecte de birouri în București și până la 150.000 de metri pătrați de proiecte industriale și logistice ușoare în Timișoara.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply