One United Properties va face recurs la decizia instanței privind One Floreasca City

Ovidiu Posirca

, Real News

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a anunțat că va face recurs la decizia Tribunalului București de a suspenda autorizația de construcție pentru proiectul mixt One Floreasca City de pe fosta platformă Automatica.

Decizia magistraților în primă instanță a fost luată în urma procesului intentat de Asociația Salvați Bucureștiul. Grupul civic și locatarii din zonă au argumentat că proiectul imobiliar este plasat într-o zonă cu infrastructură insuficient dezvoltată și că astfel va fi generat trafic crescut și poluare.

”Suntem în Floreasca și această zonă este sufocată de trafic și zgomot. În aceste condiții, a amplasa aici trei blocuri între 16 și 20 de etaje, locuințe, un bloc de birouri de 20 de etaje și un hipermarket, cu un estimativ de 1.200 de mașini care să vină zilnic aici, însemnă să blochezi și mai mult zona. Acesta este motivul pentru care oamenii din cartier s-au mobilizat și au făcut mai multe acțiuni de protest, au participat la dezbaterile publice, nimeni nu i-a ascultat și atunci în întâmpinarea lor am făcut un demers în instanță, am atacat trei acte. PUZ-ul dat în 2011, în mandatul lui Oprescu, acordul de mediu dat la începutul anului 2017 și autorizația de construire dată la începutul anului 2018, de Gabriela Firea. Tribunalul București a decis suspendarea lor”, a declarat Nicușor Dan, vicepreședintele Asociației Salvați Bucureștiul, citat de HotNews.ro.

În schimb, dezvoltatorul imobiliar spune că va ataca cu recurs prima decizie, adăugând că a respectat legea.

”One Mircea Eliade Properties, compania care coordoneaza proiectul One Floreasca City, parte a grupului One United Properties, a luat cunostință de soluția pronunțată ieri, în dosarul 26421/3/2018 al Tribunalului Bucuresti, și va face recurs conform termenului legal. Încă de la început compania a fost preocupată de respectarea, ca de altfel în toate proiectele sale, a tuturor cerințelor legislative și de mediu impuse de autorități”, spun reprezentanții companiei”, precizează oficialii companiei. Compania adaugă că va face propriile investiții în dezvoltarea infrastructurii de transport din zonă. Totodată, One United Properties spune că lucrările de pe șantier se desfășoară în continuare pe baza unei autorizații de construcție emise de către municipalitate deoarece ”până în prezent, această autorizație de construire nu a fost contestată nici la autoritatea emitentă și nici în instanță, bucurându-se astfel, în continuare, de prezumție de legalitate”.

Întreg proiectul va avea 125.000 de metri pătrați construiți, dintre care 73.000 mp supraterani și 52.000 mp subterani.

Componenta rezidențială prevede dezvoltarea a trei turnuri cu 250 de apartamente de lux, iar acestea vor fi completat cu o clădire de birouri cu 24.000 mp închiriabili. În cadrul complexului va fi restaurată și modernizată fostă Hală Ford – aceasta va reprezenta zona comercială a proiectului și va fi dezvoltată de către Auchan.

Investițiile totale planificate în acest complex se ridică la 100 de milioane de euro.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply