Microsoft devine jucător în imobiliare

Ovidiu Posirca

, Real News

Microsoft a alocat 500 de milioane de dolari pentru a sprijini dezvoltarea de locuințe cu preț accesibil în Seattle, oraș care găzduiește sediul central al companiei americane de IT și unde lucrează circa 50.000 de angajați, potrivit Wall Street Journal.

Finanțarea este cea mai mare acordată de companie pentru o problemă individuală a comunității, a arătat un purtător de cuvânt al Microsoft.

Din suma totală, 475 de milioane de dolari vor merge către finanțarea de împrumuturi pentru construcția de case, iar restul bugetului va fi folosit pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost.

Satya Nadella, CEO Microsoft, și președintele companiei Brad Smith au subliniat faptul că locuințele cu preț accesibil reprezintă una dintre provocările principale pe care companiile din tehnologie trebuie să le rezolve pentru a crește încrederea în industrie și pentru a garanta sănătatea comunităților.

În zona orașului Seattle, prețurile medii ale locuințelor au crescut cu 96% între 2011 și 2018, în timp ce venitul mediu al unei gospodării s-a majorat cu 34% în aceeași perioadă, potrivit companiei. În zonă există un deficit de aproximativ 305.000 unități locative pentru familii cu venituri mici și medii.

Microsoft ”recunoaște că locurile de muncă au venit, dar casele nu au fost construite pentru oamenii care au început să ocupe locurile de muncă”, potrivit lui Smith.

Acest lucru ”a scos din comunitate profesorii, asistentele medicale, angajații din sistemul de urgență, și alți oameni care lucrează în companii, inclusiv pentru cele din industria de tehnologie”.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply