PINUM aduce în România colecția DIESEL Living with BERTI

Stilul italian este prezent în România și este preferat de foarte mulți români atrași de liniile fine și cu influențe clasice specifice designerilor și producătorilor italieni. Existența pe piața românească a produselor italiene nu este ceva nou. Compania Pinum Producție a fost înființată de Mario Nusco în anul 1992, însă colaborarea dintre Grupul Nusco, deținătorul companiei Pinum, și Fabrica de mobilă Pipera exista încă din 1981. De 25 de ani, Pinum produce în România și Italia uși și ferestre cu stil și tehnologie italiană.

Coperta1 ok 245x300 - PINUM aduce în România colecția DIESEL Living with BERTI

Francesco Curcio, directorul general executiv al companiei Pinum Doors & Windows, a mers și mai departe cu deschiderea pieței românești fațăde produsele italiene și a încheiat o colaborare promițătoare între compania de aici și cel mai mare producător de parchet din Italia, Berti. O întâlnire de afaceri transformată în prietenie și două afaceri mari de familie ce își lasă amprenta stilistică asupra țării noastre, iar mai nou o îmbogățesc cu o nouă colaborare: Berti – Diesel. O serie nouă de produse cu un design proaspăt și o calitate premium va fi expusă spre vânzare și în România, ca rezultat al colaborării Berti – Diesel, și distribuită în exclusivitate de Pinum în noul spațiu dedicat produselor de lux ce va avea lansarea pe data de 25 mai, la sediul din Pipera. O lansare care va beneficia de prezența familiilor fondatoare ale celor două companii – Pinum și Berti – și, cine știe, poate și de prezența fondatorului Diesel. Astfel, o colaborare importantă între nume mari din industria designului și fabricării de parchet, uși și ferestre italiene îți oferă acum cam tot ce este necesar pentru a da aspectul premium esențial unei case, împreună cu garanția calității desăvârșite și a expresiei artistice tipic italiene.

Diesel Living colaborează încă de anul trecut cu Berti pentru noua linie de produse ce a fost lansată anul acesta la Salonul Internațional de Mobilă de la Milano, cel mai important târg de mobilier și design interior la nivel mondial. Asocierea a fost posibilă datorită înțelegerii între Matteo Berti, director de marketing în cadrul Berti și fiul fondatorului acestei companii, și Renzo Rosso, fondatorul companiei Diesel, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, faima lui fiind deja internațională. Astfel, pentru noile sale proiecte, pe partea de pardoseli din lemn, Diesel a ales să lucreze exclusiv cu cei de la Berti, cea mai bună companie de acest gen din Italia.

082 087 Page 3 Image 0004 1 1024x576 - PINUM aduce în România colecția DIESEL Living with BERTI

 

Cu elemente noi de design care surprind încă de la prima vedere, Diesel Living ne prezintă parchet cu camuflaj, dark light, culori puternice, dar și produse aparte tip puzzle, concepute după proiecte speciale și cu multe piese realizate manual. Cele două nume italiene cu un prestigiu impresionant au reușit, cu siguranță, o colaborare care a încântat atât miile de vizitatori ai târgului de la Milano, cât și pe mine, personal, odată ce am avut ocazia să văd câteva dintre produse și să mă conving de calitatea lor.

Poate abia când începem să vorbim într-un limbaj tehnic reușim să realizăm cu adevărat nivelul acestor produse, iar ca arhitect, trebuie să recunosc că am fost surprins să aflu că produsele întrunesc câteva elemente greu de găsit în general la parchet sau placările din lemn. Întreaga gamă de produse este tratată, astfel că e ușor de folosit în casă pentru zonele umede, cum ar fi baia sau bucătăria, iar datorită designului modern și rafinat, parchetul poate fi utilizat cu ușurință și la placări de pereți. Folosirea pe suprafețe mari este posibilă fără ștrosuri suplimentare, lucru care dă un aspect compact întregii suprafețe și o face, de asemenea, potrivită pentru trafic intens. Multe elemente decorative pentru placări din lemn se vor putea vedea la noul showroom.

082 087 Page 3 Image 0005 1 1024x579 - PINUM aduce în România colecția DIESEL Living with BERTI

 

În altă ordine de idei, Francesco Curcio ne-a povestit despre numeroasele proiecte la care Pinum și-a adus contribuția, majoritatea localizate în zone rezidențiale, cu o calitate premium ușor încadrabilă la categoria lux. Atât restaurante, cât și apartamente se bucură de produsele Berti datorită reprezentării exclusive pe care Pinum o oferă acestora pe piața din România. Este o legătură bine închegată atât pe principii de marketing, dar și prin prisma opiniilor de viață și a valorilor pe care le împărtășesc Marcello Fumante, export manager pentru Berti, și Francesco Curcio.

De la Marcello Fumante, reprezentantul companiei Berti, am aflat multe lucruri interesante despre fabrica din Italia, dar și despre preferințele românilor comparativ cu cele ale altor state, atât din Europa, cât și de pe alte continente, iar așa cum bănuiți, oamenii reacționează diferit la produse în funcție de cultura țării respective. Dacă Occidentul este dominat de produse moderne, în România, atât produsele moderne, cât și cele clasice sunt destul de căutate, dar nu în aceeași măsură în care acestea din urmă sunt cumpărate în China, Orient sau Rusia.

082 087 Page 3 Image 0002 1 1024x702 - PINUM aduce în România colecția DIESEL Living with BERTI

Marcello Fumante (foreign sales manager Berti) și Francesco Curcio (director general executiv Pinum) sunt cei care au pus bazele asocierii dintre Pinum și Berti în România, ducând mai departe colaborarea cu cifre în continuă creștere.

Tot în China se cumpără foarte mult plăcile cu intarsie, acel procedeu prin care se introduc în placa de lemn diverse elemente din esențe diferite sau materiale diferite, cu scopul de a crea o imagine, un pattern, mai clasic sau mai modern, în funcție de gustul fiecăruia. Pinum oferă în showroom și această categorie de produse, iar datorită faptului că se bucură de o colaborare strânsă cu cei din Italia, acceptă și proiecte speciale în acest sens. Cu o echipă de montaj care a fost pregătită direct de traineri Berti, compania din România oferă toate serviciile necesare – asistență, ajutor tehnic, montaj și chiar proiectare în cazul anumitor proiecte speciale. Aceste produse vor fi realizate în Italia și ulterior aduse la noi, dar pentru produsele din showroom există deja stocuri generoase în depozitele Pinum.
La noi, stejarul este cea mai căutată esență de lemn pentru parchet, alături de tei, nuc american sau deck, pentru exterior . De departe, însă, dincolo de gama largă de produse, cel mai atractiv element al showroom-ului Pinum îl reprezintă dinamismul. Este extraordinar să știi că poți înfăptui un proiect special cu ajutorul unor specialiști dedicați, cu experiență solidă și dornici să execute proiecte cât mai interesante. Berti este cel mai mare producător de parchet din Italia, iar datorită reprezentării exclusive asigurate de Pinum în România, ne putem bucura de întreaga experiență a companiei ca lider pe piața italiană, lucru potențat, în ultima colecție, de asocierea cu un alt brand de top, Diesel, al cărui renume a depășit orice granițe.

082 087 Page 4 Image 0001 683x1024 - PINUM aduce în România colecția DIESEL Living with BERTI

25 de ani și
UN NOU PAS ÎNAINTE
pentru
P I N U M

La sediul Pinum din Pipera a fost zarvă mare pe data de 25 mai, atunci când compania a aniversat 25 de ani de existență, alături de numeroși invitați de seamă. Sărbătoarea a fost marcată și de evenimentul deschiderii celui mai nou showroom Pinum, cu produse exclusiv premium – uși, ferestre, parchet și placări de lemn pentru pereți.

082 087 Page 6 Image 0001 1024x683 - PINUM aduce în România colecția DIESEL Living with BERTI

Pe muzica unui pian și între parteneri ce discutau și admirau produsele, am cercetat și noi noua locație, cu un stil contemporan și influențe industriale. Paharele de șampanie și vin, gustările rafinate și voia bună au întreținut atmosfera de sărbătoare. A fost, cu siguranță, un eveniment reușit, de la care am plecat cu amintiri frumoase, dar și cu încântarea unui album despre interferențele arhitecturale italiene în arhitectura românească, dăruit de cei de la Pinum în semn de curtoazie. La loc de cinste în cadrul locației, chiar în centrul showroom-ului, sunt expuse produsele Berti, în diferite game – colecții exclusiv proprii, dar și produse rezultate din colaborarea cu Diesel. Diversitatea este suficient de mare încât să satisfacă nevoile tuturor clienților, iar calitatea premium este caracteristică tuturor produselor din showroom.

În zona parchetului, Berti a realizat o pardoseală pe comandă, absolut specială. În acest caz vorbim despre un puzzle, în care fiecare piesă își are locul ei și vine cu instrucțiuni de asamblare. Este o lucrare meticuloasă care certifică, o dată în plus, competența și profesionalismul de care dă dovadă Berti atunci când vine vorba de produse și proiecte speciale.

Companii italiene reunite sub umbrela Pinum își fac loc pe piața din România, valorile care le recomandă fiind, înainte de toate, priceperea, calitatea și rafinamentul produselor. Aruncând o simplă privire de-a lungul showroom-ului, este foarte ușor de observat că tehnologia prin care aceste produse sunt create a atins o evoluție spectaculoasă, detaliile și modul de execuție în sine reprezentând o dovadă a măiestriei și a unui know-how incontestabil.

Cu încredere în viitor, le dorim celor de la Pinum realizări frumoase pe mai departe, să exceleze pe piața pe care activează și, de ce nu, să ne bucurăm împreună de succes. Fiecare companie importantă care se dezvoltă este un semn al sănătății economice a României, fapt care nu poate decât să ne bucure, iar colaborările străine – în acest caz, cu companii italiene de top – sunt, de asemenea, binevenite și salutare, un beneficiu al pieței libere care ne ajută să avem acces la cele mai bune produse.

La mulți ani, Pinum!

082 087 Page 5 Image 0002 1024x683 - PINUM aduce în România colecția DIESEL Living with BERTI

082 087 Page 6 Image 0003 1024x683 - PINUM aduce în România colecția DIESEL Living with BERTI

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply