WDP obține o finanțare de 250 de milioane de euro pentru investiții verzi

Dezvoltatorul industrial WDP a obținut un împrumut de 250 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru investiții în sisteme fotovoltaice și stații de încărcare pentru vehicule electrice în cadrul portofoliului său.

Investițiile vor viza proiectele logistice ale WDP din Belgia, Olanda și România. Finanțarea face parte din contribuția BEI la planul REPowerEU de a pune capăt dependenței Europei de importurile de combustibili fosili și va reduce amprenta de carbon a WDP și a clienților săi.

„Această finanțare va sprijini creșterea investițiilor noastre în energie curată în Europa de Vest și România”, a declarat CFO-ul WDP, Mickael Van den Hauwe.

„Mai mult decât atât, este o recunoaștere a misiunii noastre de a consolida lanțul de aprovizionare al clienților noștri cu infrastructură de energie regenerabilă și eforturile noastre în domeniul mobilității electrice și decarbonizării lanțului de aprovizionare.”

Panourile solare noi vor genera până la 350 de gigawați-oră (GWh) de electricitate regenerabilă anual, o parte semnificativă fiind utilizată la locație, iar modernizările energetice vor crește valoarea clădirilor.

Portofoliul logistic existent al WDP depășește 7 milioane de metri pătrați în peste 300 de locații din șase țări.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA