Furnizorul de logistică pentru ecommerce HelpShip își extinde operațiunile în CTPark Oradea

Alex Moldovan

, Real Market

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat în Europa, a închiriat 12.500 mp de spațiu de depozitare în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial din România cu un terminal cargo aerian, către HelpShip, un furnizor de top de soluții de e-fulfillment și logistică, parte a grupului și rețelei logistice euShipments.com.

Extinderea reflectă creșterea rapidă a HelpShip, care și-a dublat capacitatea operațională de la 5.300 mp în mai puțin de un an. Această mișcare strategică este un răspuns la cererea tot mai mare de servicii de fulfillment și logistică determinată de creșterea rapidă a comerțului electronic în România, a doua cea mai mare piață din Europa Centrală și de Est (ECE). Expansiunea HelpShip se aliniază cu angajamentul său de a oferi soluții logistice eficiente și de încredere portofoliului său în creștere de clienți de comerț electronic.

„HelpShip este o companie foarte dinamică, care întruchipează spiritul antreprenorial al erei moderne a comerțului electronic, iar creșterea și dezvoltarea sa remarcabilă în locația cheie CTPark Oradea Cargo Terminal demonstrează cum arată un parteneriat de succes. Reușita chiriașilor noștri este ca și a noastră și suntem mândri să facem parte din această poveste de succes”, a declarat Aurel Cîrstea, Business Development Manager, CTP Romania.

Poziția privilegiată a depozitului în cadrul parcului industrial CTPark Oradea Cargo Terminal asigură o conectivitate perfectă către rutele cheie de transport, facilitând distribuția rapidă și eficientă a mărfurilor. Cu centrul său de fulfillment strategic amplasat în CTPark Oradea Cargo Terminal, HelpShip realizează livrări în ziua următoare atât către România, cât și către Ungaria, respectiv în 48 de ore pentru livrările către Bulgaria, Croația, Slovenia, Slovacia și în 3 până la 5 zile lucrătoare pentru livrările către restul UE. Hub-ul logistic din Oradea oferă, de asemenea, o conexiune directă către alte locații ale rețelei logistice euShipments.com: Ruse (Bulgaria), Zagreb (Croația), Senec (Slovacia) și Ljubljana (Slovenia) printr-o rută zilnică de transport.

Creșterea cumpărăturilor online, accelerată de boom-ul AI, digitalizarea globală și efectele pandemiei de Covid-19, a determinat multe afaceri de comerț electronic din regiune să exploreze oportunități de extindere și să externalizeze nevoile lor logistice către parteneri de încredere, precum HelpShip. Clienții HelpShip beneficiază de acces cuprinzător la rețeaua de fulfillment și livrare la nivelul întregii UE oferită de euShipments.com.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafață de 14,4 hectare și include trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de peste 60.000 mp și numeroase elemente de infrastructură specifice, cum ar fi rampa de parcare pentru aeronave sau căile de acces care leagă rampa de parcare a aeronavelor de pista aeroportului.

Romania este a doua cea mai mare piață pentru CTP, reprezentând peste 2,9 milioane de metri pătrați din portofoliul său de spații industriale și logistice de clasă A în peste 15 orașe din România.

 

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA