Crește numărul corporațiilor multinationale care își extind strategic afacerile in Republica Moldova

Alex Moldovan

, Real News

Casa de Avocatura ONV LAW se extinde la Chisinau si vizeaza afaceri de 2,5 milioane euro, in 2024. Pentru anul 2024, casa de avocatura vizeaza o cifra de afaceri cumulata de peste 2,5 milioane de euro, generata atat de volumul local de business, cat si de noua subsidiara.

Extinderea activitatilor companiei vine intr-un context favorabil de dezvoltare economica pentru Republia Moldova, datorita apropierii din ultimii doi ani de Uniunea Europeana. Echipa dedicata de avocati din Chisinau va avea rolul de a valorifica oportunitatile de investitii straine, din sectoare precum IT, Business Process Outsourcing, automotive, retail, sectorul bancar sau industria tutunului, prin asistenta legala pentru mediul de business din ce in ce mai efervescent din Republica Moldova.

In ultimii ani, se remarca o crestere a numarului corporatiilor multinationale care si-au extins strategic afacerile in Republica Moldova – cateva dintre cele mai recente exemple fiind Schoni Finefood din Elvetia, Kaufland, BauTex Composites (Germania) sau Scan Plast/ Tunetanken (Danemarca).

“Efervescenta investitiilor straine din Republica Moldova a adus o crestere de 50% a volumelor in 2022 fata de 2021, potrivit statisticilor Bancii Nationale a Moldovei, iar in 2023 observam ca acestea s-au mentinut pe un trend pozitiv. Prin expertiza noastra solida pe segmentul consultantei internationale in arii precum M&A, corporate law, dar si achizitii publice, ne dorim sa fim parte activa din dezvoltarea acestei regiuni dinamice”, declara Radu Nemes, Managing Partner ONV LAW.

Achizitiile publice ofera oportunitati semnificative, de asemenea, in contextul in care, in urmatorii ani, Moldova va avea acces si la finantari europene, in valoare totala de peste 2,5 miliarde de euro, prin Mecanismul de Interconectare al Europei, pentru proiecte majore de infrastructura sau de digitalizare.

 “Clientii pe care ii vom gestiona la Chisinau provin din sectoare precum cel financiar-bancar, logistica si transporturi, telecom, retail, constructii, pharma, IT, industria textila si infrastructura. In ceea ce priveste sistemul legislativ din Republica Moldova, desi imprevizibil, ofera facilitati mediului de afaceri, precum taxele mici in comparatie cu restul tarilor europene, raportarea online a tuturor bilanturilor contabile, posibilitatea utilizarii semnaturii electronice si costuri operationale scazute. In plus, rezidentii Zonelor Economice Libere din Republica Moldova se bucura de un sir de beneficii semnificative ce tin de impozite sau TVA. Intre ariile de practica pe care ne vom concentra pe piata din Republica Moldova se numara achizitiile publice, infrastrctura, dreptul societar, imobiliar, telecom, energie si litigii”, declara avocatul Mihail Gorincioi.

ONV LAW, fondata in anul 2000, este una dintre cele mai dinamice case de avocatura de pe piata din Romania. In prezent, firma de avocatura asigura Presedintia pentru Europa a retelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reuneste 95 case de avocatura si peste 1500 de avocati din toata lumea. De asemenea, ONV LAW este membra a retelei juridice globale Interlaw, ce reuneste peste 8000 de avocati, la nivel global.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA