Cine caută locuințe eficiente energetic în România?

Potențialul apelor termale din zona de nord a Bucureștiului devine tot mai interesant pentru dezvoltatorii de locuințe, iar tot mai mulți cumpărători de locuințe analizează potențialul proiectelor rezidențiale verzi.

De altfel, un studiu al Be Igloo PR relevă că 85% dintre familiile de vârstă medie vor să cumpere o locuință eco friendly, dar doar 29% dintre cei 300 chestionați ar fi dispuși sa plătească mai mult pentru a-și recupera investiția prin costuri mici la întreținere. Cercetarea a fost realizată în rândul vizitatorilor ansamblurilor din portofoliul agenției.

„O casă eco-friendly nu poluează, folosește tehnologii verzi, este eficientă energetic. Și aici vorbim despre cel mai important aspect, credem că acest lucru îi face pe români să cumpere o casă eco-friendly: au parte un consum redus, ceea ce se traduce prin costuri mai mici pentru asigurarea încălzirii, apei calde și răcirii în locuință”, susține Veaceslav Vlas, CEO al Ecovillas Company.

Potrivit acestuia, clientul care cumpără locuințe verzi are studii superioare și vârsta între 30 și 50 de ani. 

„Vorbim, în general de familii tinere, care au copii și privesc achiziția unei case ca o investiție de viitor axată pe eficiență și sustenabilitate”, spune CEO-ul.

„Observăm clienți mult mai informați ca în anii trecuți, foarte atenți la felul în care se construiește, caută calitatea, dar se uită și la facilitățile oferite de un proiect rezidențial. De asemenea, observăm că sunt mai îndreptați spre a negocia prețul proprietății și își personalizează mai mult termenii din contract pentru a diminua eventuale riscuri”, a conchis executivul.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA