Valentin Roșu este noul director al Park Lane Developments România

Alex Moldovan

, Real News

Park Lane Developments, compania dezvoltatoare de proprietăți comerciale a AG Capital, devine a doua entitate a Grupului care își stabilește prezența în România, după Lion’s Head Investments. Cu operațiuni în prezent în Bulgaria și Polonia, Park Lane Developments îl numește pe Valentin Roșu în funcția de Construction Director pentru România.

„Facem astăzi un pas important în implementarea în România a planurilor de dezvoltare din sectorul logistic ale grupului. Suntem încrezători că, alături de implicarea semnificativă a lui Valentin, vom putea crea noi spații logistice atractive la nivel local și regional”, declară Alina Necula, Country Manager România Lion’s Head Investments.

Portofoliul Park Lane Developments cuprinde o serie de clădiri comerciale și mixed-use, inclusiv complexul de birouri de clasă A Park Lane Office Center, desemnată Clădirea Anului 2021 în Bulgaria. După finalizare, proiectul a fost vândut către SAP, devenind astfel cea mai mare tranzacție din sectorul office din Bulgaria în intervalul 2019-2021. Alt proiect emblematic al companiei este reamenajarea Polygraphia Office Center, un reper istoric din Sofia, care face parte în prezent din activele Lion’s Head Investments din Europa Centrală și de est.

Valentin Roșu are o experiență de peste 15 ani în domeniul construcțiilor, atât în retail, cât și în sectorul logistic. Prin extinderea echipei, compania intenționează să își extindă activitatea în România, inclusiv prin noi proiecte pe piața spațiilor industriale și logistice. Intrarea Park Lane Developments pe piața din România confirmă interesul activ al companiei de a-și diversifica operațiunile prin noi clase de active, precum și strategia de extindere pe termen lung în regiunea Europei Centrale și de est.

Valentin Roșu a coordonat dezvoltarea a peste un milion metri pătrați de parcuri industriale în diferite orașe mari din România, precum București, Oradea, Timișoara și Sibiu și a condus o echipă de 25 de specialiști.

Valentin a făcut parte și din echipa Kaufland pentru 9 ani, fiind implicat în construcția și dezvoltarea rețelei de retail a companiei. Cu o experiență solidă în Negociere și Project Management, Valentin deține o diplomă de licență în Inginerie Economică.

„Experiența profesională pe care am avut-o lucrând alături de Valentin Roșu anterior îmi dă certitudinea că va asigura livrarea cu succes a noilor proiecte logistice pe care le avem în plan pentru dezvoltare”, declară Vladimir Gurdjieff, Director Logistics & Industrial properties Lion’s Head Investment.

În noul său rol, Valentin Roșu va superviza lucrările de construcție ale proiectelor logistice dezvoltate de Park Lane în România. Având competențe dovedite ca manager de proiect, el va coordona lucrările de construcție și, în plus, va oferi o privire de ansamblu și va analiza oportunitatea de noi dezvoltări în Bulgaria și Polonia.

„Aștept cu interes să îmi aduc contribuția prin anii numeroși de experiență în piața industrială și logistică și să fiu parte a amplei echipe Park Lane Developments și Lion’s Head. Sunt bucuros să pot contribui în continuare la creșterea susținută a grupului în România și în regiune”, declară Valentin Roșu, Construction Director Park Lane Developments, România.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA