Austrotherm, investiție de 6 milioane de euro la Călan

Austrotherm, producător de sisteme de termoizolații ecologice, a inaugurat la Călan, județul Hunedoara, o nouă fabrică realizată în urma unei investiții de 6 milioane de euro.

Fabrica se întinde pe mai bine de 30.000 de metri pătrați și include spații de producție, depozite și birouri. Dezvoltarea în unitatea de producție a generat 20 de noi locuri de muncă în localitate.

„Din punct de vedere nominal discutăm de o capacitate de 250.000 de metri cubi anual, cu o investiție actuală de 6 milioane de euro. Cu o investiție suplimentară se pot depăși ușor 300.000 de metri cubi anual. Am realizat o investiție în producția de plăci pentru încălzirea prin pardoseală, care este un produs nou al Austrotherm pe care îl lansăm la Călan”, a spus Roxana Ghioca, general manager, Austrotherm Romania. În fabrică mai există o linie de producție și pentru polistiren expandat.

Laurențiu Istrate, administrator, responsabil proiect, a explicat că prin noua investiție Austrotherm acoperă zona de vest a țării și poate servi mai rapid clienții din acest areal.

„România se dezvoltă și se simte nevoia de creștere de capacitate”, a mai spus Istrate.

Austrotherm este  unul dintre cei mai importanți producători de izolații din România, având trei fabrici cu peste 250 de angajați.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA