Sphera Franchise Group vrea să deschidă 10 restaurante în 2023. Vizează vânzări de 320 milioane euro

Alex Moldovan

, Real News

Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, anunță bugetul pentru 2023 estimând vânzări în restaurante de peste 320 de milioane euro, ceea ce reprezintă o creștere de 21% față de 2022. De asemenea, compania se așteaptă ca EBITDA normalizată să crească cu 58%, ajungând la 32,5 milioane euro.

„Suntem încrezători că tendința pozitivă pe care am observat-o în activitatea noastră în ultimul an va continua și în 2023. Chiar dacă se preconizează o tendință de scădere a inflației și a creșterii prețurilor față de anul trecut, nu putem ignora faptul că și acest an va fi unul provocator pentru companii și consumatori, iar adaptarea la noile realități economice rămâne esențială pentru a ne menține competitivi și sustenabili pe termen lung. În continuare vom pune accent pe experiența clienților indiferent de canalul ales să interacționeze cu noi, pe inovație la nivel de produse și oferte și evident pe digitalizare pentru creșterea Grupului nostru,” a declarat Călin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group.

Bugetul propus, cu acordul Consiliului de Administrație, va fi supus aprobării la Adunarea Generală Anuală a acționarilor din 27 aprilie 2023. Bugetul a fost gândit având în vedere condițiile actualului context macroeconomic, cu o derulare normală a activității, o rată generală a inflației de 10% și creșterea salariului minim începând cu ianuarie 2023.

Sphera Franchise Group plănuiește să deschidă 10 restaurante noi anul acesta (8 unități KFC și 2 unități Taco Bell în România) la un cost de investiție estimat la aproximativ 6,8 milioane de euro. În plus, compania va investi 3,8 milioane euro în remodelarea restaurantelor existente și în implementarea de soluții digitale de comandă, cum ar fi chioșcurile digitale.

La 31 decembrie 2022, Sphera Franchise Group opera 177 de restaurante: 96 de restaurante KFC în România, 2 în Moldova și 20 în Italia, precum și 43 de restaurante Pizza Hut (inclusiv o subfranciză Pizza Hut Delivery), 15 restaurante Taco Bell și un restaurant Paul. Grupul avea 4.935 de angajați, dintre care 4.450 în România, 411 în Italia și 74 în Republica Moldova.

Sphera Franchise Group este cel mai mare grup din industria de food service din România, deținând companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România și KFC în Chişinău, Republica Moldova, și în anumite zone din Italia. Grupul deține 177 de restaurante pe cele trei piețe și are aproape 5.000 de angajați. Sphera Franchise Group este listată pe Bursa de Valori București din 2017, sub simbolul SFG, fiind singura companie din HoReCa inclusă în indicele principal BET, precum și în FTSE Global Microcap.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA