Opus Land depășește pragul de 400 milioane de euro investiții totale în Cosmopolis.

Alex Moldovan

, Real News

Opus Land Development va investi în acest an aproximativ 50 de milioane de euro în construcția a aproximativ 500 de noi locuințe în cadrul Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidențial din România, precum și dezvoltarea de noi facilități și a infrastructurii generale a proiectului.

Astfel, investițiile totale în cadrul Cosmopolis vor depăși pragul de 400 de milioane de euro, acesta fiind una dintre cele mai mari investiții într-un proiect imobiliar din România, indiferent de segmentul pieței sau de zonă.

Investiția de circa 50 de milioane de euro bugetată pentru acest an în dezvoltarea Cosmopolis este cea mai ridicată investiție anuală realizată de Opus Land de la demararea construcției proiectului în 2007.

În a doua parte a anului va fi finalizată și extinderea Cosmopolis Plaza, strip mall-ul din cadrul proiectului, care va ajunge la o suprafață închiriabilă de 20.000 de metri pătrați, similară cu cea a unei galerii comerciale și a unui hipermarket de dimensiuni mari, care se va transpune prin aproximativ 50 de noi magazine. Adițional, anul trecut a fost deschis și un magazin Lidl în cadrul Cosmopolis Plaza, Lidl devenind astfel unul dintre puținii retaileri de mari dimensiuni care administrează o unitate în cadrul unui proiect rezidențial local.

Tot în acest an va fi inaugurat în cadrul proiectului și un wellness club Sweat, care cu o suprafață de 2.500 de metri pătrați va fi cel mai mare centru din rețeaua națională a companiei. Acesta va cuprinde o piscină interioară de dimensiuni semi-olimpice, un centru SPA și o zonă dedicată divertismentului și cumpărăturilor de articole sportive.

”Am împlinit recent 15 ani de la începerea Cosmopolis, perioadă în care am reușit să dezvoltăm un oraș în sine, primul oraș construit în România în ultimii zeci de ani. Cosmopolis nu reprezintă doar o suită de blocuri ci include și facilitățile și funcțiunile specifice unui oraș și ne dorim și vom extinde tot mai mult lista acestora”, a declarat Ozan Tuncer, CEO Cosmopolis.

Peste 5.100 de apartamente și vile au fost finalizate până în prezent în Cosmopolis, comunitatea din cadrului proiectului numărând deja aproximativ 14.000 de persoane. Dezvoltarea continuă a Cosmopolis va face ca proiectul să ajungă la circa 5.600 de locuințe finalizate în acest an și la o comunitate de aproximativ 15.000 de rezidenți, după investiții totale de peste 430 milioane de euro.

Dezvoltarea proiectului este realizată conform unei viziuni pe termen lung atent planificată, fiind prevăzută să continue până cel puțin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuințe și o comunitate de peste 30.000 de persoane.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA