Securitate ridicată pentru anvelopa clădirii – compania Sälzer face parte din Grupul Schüco

(A) În ultimii 50 ani, compania Sälzer GmbH din Marburg s-a specializat în crearea, producția și instalarea tehnologiei de siguranță. Portofoliul de produse Sälzer include ferestre, uși și fațade rezistente împotriva amenințărilor multiple, cum  ar fi efracția, glonțul, explozia, focul și fumul.  Colaborarea dintre Sälzer GmbH și Schüco a început în 2018 și acum compania este integrată în grupul Schüco, datorită faptului că siguranța clădirilor și a persoanelor a fost întotdeauna unul dintre obiectivele companiei Schüco în dezvoltarea produselor sale.

Cu peste 250 de brevete, 950 de certificate de testare și 10.000 de obiecte realizate, Sälzer demonstrează o mare expertiză în domeniul securității de top și arată cum protecția eficientă poate fi implementată cu ușurință și aproape fără a afecta aspectul vizual al clădirilor. Indiferent dacă este necesară una sau mai multe tipuri de protecții, toate construcțiile Sälzer sunt testate, adesea cu mult peste standard, de către institute independente și certificate pentru cele mai înalte cerințe de securitate. Datorită cooperării cu Sälzer, securitatea ridicată este deja luată în considerare în faza de proiectare și dezvoltare a sistemelor Schüco, fapt care permite optimizarea continuă a sistemelor Schüco pentru a îndeplini cerințe ridicate de siguranță.

Fațadă de înaltă securitate dintr-o singură sursă

Datorită sistemelor de la Sälzer, anvelopările moderne ale clădirilor la care predomină vitrajele de mari dimensiuni, pot fi, de asemenea, realizate astfel încât să răspundă cerințelor ridicate de siguranță. Pentru noua fațadă de înaltă securitate S1ES-50/S1ES-60, Sälzer se bazează pe fațada montant-traversa Schüco FWS 50/60 (Façade Wall System, lățimea vizibilă a profilelor este de 50/60 mm).

Pentru un design variat, fațadele S1ES -50/S1ES -60 sunt disponibile și în variantă semi-structurală, cu capace presoare pe orizontală sau verticală. Deși aspectul optic exterior este identic cu cel al construcțiilor standard, sistemul de fațade testat oferă o protecție completă, cu o construcție consistentă. O caracteristică specială este aceea că, la fațada de înaltă securitate, cerințele de siguranță pot fi combinate între ele. De exemplu, se poate construi o fațadă foarte rezistentă la efracție, care este rezistă la glonț sau la explozii în unele zone sau care protejează împotriva tuturor celor trei amenințări în mod egal.

Dezvoltarea ulterioară oferă rezistență la efracție până la clasa RC 5, precum și o rezistență la glonț până la FB7.  Sistemul de fațadă a rezistat, de asemenea, unui  test exploziv cu 500 kg de explozibil. Fațada de înaltă securitate oferă astfel o rezistență ridicată la efracție cu echipamente grele și față de atacuri teroriste.  

Acest tip de fațadă nu protejează doar împotriva infracțiunilor externe, ci și a celor care pot apărea în clădirile industriale ca  urmare a incidentelor sau accidentelor, cum ar fi deflagrațiile sau exploziile de gaze. În plus, fațada de înaltă securitate poate fi combinată perfect cu secțiuni de fațada clasică stick Schüco FWS 50/60., aspectul exterior fiind identic.

În 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate în România, perioadă în care a devenit un etalon de excelență și creativitate în industria sa. În cei 27 de ani de activitate din România, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente soluții tehnice şi a realizat peste 9.000 de proiecte şi construcții reprezentative, precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBC Iaşi, Cluj şi Timişoara, Luxuria Residence, Isho Living, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North. Nivelul de expertiză al companiei și atenția pentru eficiența soluțiilor și sistemelor pe care le propune, transformă Alukönigstahl într-un partener de încredere atât pentru investitori, cât și pentru arhitecții care doresc să implementeze soluții inovatoare pentru uși, ferestre sau pereți cortină.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA