Noul TNI, din 28 octombrie: 25.000 de oferte imobiliare cu prețuri între 8.120 euro și 6 milioane de euro!

(A) Persoanele aflate în căutarea de locuințe, pasionații de real estate, dar și cei care sunt interesați de achiziții imobiliare cu scop investițional sunt invitați să viziteze Târgul Național Imobiliar TNI ce începe vineri, 28 octombrie, ora 10.00, la Palatul Parlamentului. Evenimentul are loc până duminică, 30 octombrie, iar accesul se realizează din Calea 13 Septembrie, poarta B3 (autobuze 117, 136, 385, stația Casa Academiei), vizitatorii ce se deplasează cu mașina personală având posibilitatea de a parca gratuit în curtea interioară a Palatului Parlamentului.

            Recomandăm vizitatorii să instaleze aplicația de mobil TNI ce facilitează schimbul datelor de contact cu participanții târgului în mod rapid și sigur. În plus, vizitatorii au acces gratuit în baza Qr codului generat de aplicația de mobil TNI. Aplicația este disponibilă pe GOOGLE PLAY și APP STORE! Descarcă ACUM aplicația TNI și INTRI GRATUIT!

TNI: Eveniment cu portofoliu imobiliar variat și beneficii multiple pentru vizitatorii !

            “Ediția TNI ce are loc în perioada 28-30 octombrie la Palatul Parlamentului reunește 120 de companii expozante ce au pregătit peste 25.000 de oferte de locuințe noi, dar și vechi : garsoniere, apartamente, vile, case de vacanță din București, ILFOV, Sebeș, Constanța, Năvodari, Mamaia, Valea Prahovei, Dubai, Cipru și Franța. Cea mai ieftină locuință are prețul de 29.200 euro și este o garsonieră de 24mp din Drumul Taberei, ofertată de Remax Activ, iar cea mai scumpă proprietate promovată la târg costă 6 milioane de euro și este o vilă individuală în Dubai, complet mobilată, utilată, dotată cu piscină în interior și facilități de lux, din portofoliul Emax Real Estate.

Pentru cei interesați de achiziția de terenuri, prețurile pornesc de la 8.120 euro, pentru un teren intravilan cu suprafața de 812mp în Brebu, Valea Prahovei, din portofoliul Mervani Invest și ajung până la 3,5 milioane de euro, teren intravilan cu suprafață de 32.400mp în Popești Leordeni, ce este promovat de Re/MAX IMPACT.

            Vizitatorii Târgului Național Imobiliar au acces pe durata celor 3 zile de eveniment la imobile cu prețuri speciale și diverse bonusuri oferite de expozanții TNI. Printre acestea menționăm: reduceri de 15% la apartamentele dezvoltate de OBA Different by Luxury, discount de 3.600 euro pentru montarea kitului de panouri solare și 2.000 euro discount din prețul standard al caselor din VillaNova Residence; reduceri de până la 10% la vilele din ansamblul Valea Cireșilor, reduceri de până la 150 euro/mp la apartamentele din EnVogue Residence, prețuri promoționale în funcție de avansul achitat pentru apartamentele cu 2 și 3 camere din ansamblul Uranus1, voucher cadou în valoare de 2500 euro oferit de ImobiliareDubai.ro, discount 5% la vilele din Bella Vitta Residence, reduceri de 2.700 euro la apartamentele cu 2 camere (50mp utili) și respectiv 3.300 euro la apartamentele de 2 camere ( 60mp utili) din Panorama City faza III, discount de 2.500 euro și excursie în Dubai pentru clienții Emax Real Estate, alături de multe alte surprize și beneficii pentru vizitatorii TNI,” declară Cristina Bercea, PR Manager al Târgului Național Imobiliar.

            Cunoscuți pentru conceptul investițiilor imobiliare cu randament anual garantat de 7% în stațiuni la mare și la munte și proprietăți imobiliare care s-au apreciat cu peste 130%, Nordis Group oferă la târgul imobiliar CEC-uri de investiție cu discount procentual instant. „Ne bucură participarea la Târgul Național Imobiliar, întrucât, într-o perioadă cu inflație de aproape 16%, investițiile imobiliare au dovedit că sunt cea mai sigură opțiune dintre toate cele existente pe piață. La TNI vom oferta cu prioritate studiouri de la 63.900 euro +TVA, dar mai ales cele 10 apartamente cu valoare cuprinsă între 600.000 lei și 700.000 lei, care în prezent beneficiază de 5% TVA, dar din 2023, vor fi taxate cu 19% TVA, pentru că ne dorim ca investitorii noștri să facă cele mai profitabile alegeri. Rezervarea unei proprietăți până la finalul anului oferă investitorilor un avantaj financiar de 14% în 2 luni de zile. Îi așteptăm pe toți cei interesați să obțină CEC-ul de investiție, cu discount procentual unic, valabil 10 zile de la încheierea târgului imobiliar”, susține Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group.

Printre companiile și proiectele imobiliare prezente la târgul imobiliar se numără: Axxis Nova Resort & Spa, Plaza Residence, Northcoast Properties Cyprus, UniCredit Bank, White Titanic,  Metropolitan Developments, Timpuri Noi Residence, Banca Transilvania, Trio Bridge View, Siena Residence, Saba Residence, First Bank, Citta del Lago, Magnolia Urban Residence, Imobiliare Dubai, Dimmer, OTP Advisors, Quantum Garden, Panorama City, Militari Residence, Central Address, iResidence, Ansamblul Valea Cireșilor, RE/MAX IMPACT, Homebond Dubai, Ocean Art Design, Ideal Residence, Prestige Residence, 123Credit, Ego Rezidențial, A|B Imobiliare, Logicassa, Nataela Residence, IIDF Romania, etc.

IMOPEDIA.ro este partenerul tradițional al TNI, iar la ediția din 28-30 octombrie continuă acțiunile pentru #oLumeImobiliaraMaiBuna. Localizarea exactă a proprietății este principala cerință a cumpărătorilor, iar imopedia.ro oferă acest serviciu prin parteneriatul cu MLS.ro. Totodată, imopedia.ro continuă acțiunile de informare a cumpărătorilor prin emisiunile ZAI la o Cafea, susținute de Răzvan Muntean.

TNI: Situația prețurilor în imobiliare și nivelul cererii de locuințe

            Piața imobiliară din țara noastră este matură și reușește să se adapteze actualei situații marcate de inflație și evoluția dobânzilor. Oscilațiile de preț sunt inevitabile în aceste condiții, dar se mențin în cote normale,  creditele deși sunt mai scumpe, în continuare sunt accesibile, iar numărul de tranzacții imobiliare începe să își revină după o evidentă contracție ce s-a resimțit în perioada de vară.  Conform datelor publicate de ANCPI, numărul de tranzacții imobiliare realizate în luna precedentă a fost de 62.054, în creștere cu 3.668 față de luna august, cele mai multe vânzări înregistrându-se în București, ILFOV și Timiș.

            Conform indicelui Imobiliare.ro, la nivel național prețul mediu solicitat pentru o locuință a ajuns la valoarea de 1.705 euro/mp, în capitală valoarea media este de 1737 euro/mp, iar Clujul se menține orașul din țară cu cel mai scump preț pe mp, respectiv 2.394 euro/mp. ,,Este o perioadă în care piața rezidențială caută un punct de echilibru și inevitabil vom continua să avem oscilații de preț specifice de la o lună la alta. Chiar dacă în septembrie am înregistrat scăderi de preț în jurul a 1%, față de aceeași perioadă a anului trecut, diferențele de preț sunt în continuare peste rata inflației. Ne așteptăm ca pe segmentele mass-market și rezidențialul vechi acest reglaj inerent să fie mai vizibil, în vreme ce prețurile pentru locuințele premium, cu localizare privilegiată, proiectele calitative, în general, cel mai probabil vor continua să se consolideze, reprezentând o bună alternativă investițională în perioada cu inflație mare.”Daniel Crainic, Director Marketing Imobiliare.ro.

TNI: Actualii cumpărători de locuințe apelează la specialiști

            Clienții și-au schimbat în urma pandemiei nu doar preferințele, ci și comportamentul. Actualii cumpărători preferă locuințele mai spațioase, chiar dacă sunt mai departe de centrul orașului, pun accent pe spații exterioare generoase, optează pentru facilități multiple, caută inovație și sustenabilitate. Procesul de decizie este mai lung și de multe ori apelează la specialiști pentru recomandări și verificări suplimentare.

,,În ultimele luni cererea pe piața imobiliară s-a contractat semnificativ din cauza incertitudinilor și a inflației. Cu toate că oamenii au nevoie de locuințe, aceștia sunt mai reticenți decât în trecut, alegând să se informeze mult mai bine înainte de a achiziționa un imobil.RE/MAX Action va fi prezent în cadrul TNI cu un portofoliu foarte variat, de peste 2500 de proprietăți, pentru toate bugetele, iar prețurile locuințelor încep de la 25.000 de euro. În aceste momente îndemnăm oamenii să apeleze la profesioniștii care le pot oferi consultanță în cumpărarea de locuințe și soluții pentru creditare, astfel încât să le satisfacă stilul de viață.Adrian Rus, Broker/Owner RE/MAX Action

TNI: Dezvoltatorii sunt mai preocupați de calitatea imobilelor livrate

            Pentru a se adapta noilor cerințe ale cumpărătorilor de locuințe, dezvoltatorii cresc calitatea imobilelor construite. „În proiectarea ansamblului de pe Bulevardul Iuliu Maniu am acordat o atenție deosebită atât confortului, cât și siguranței viitorilor rezidenți. Acesta este motivul pentru care am decis ca fiecare clădire să dispună de propriul adăpost antiatomic – o facilitate care este foarte greu de găsit pe piața rezidențială autohtonă. De asemenea, complexul este realizat cu materiale premium, iar apartamentele sunt mai spațioase decât ce se consideră a fi «norma» pe acest segment de piață: garsonierele au peste 42 de metri pătrați utili, unitățile cu două camere depășesc, de regulă, 60 de metri pătrați, cele cu trei camere, 92 de metri pătrați, iar cele cu patru camere, 140 de metri pătrați. În plus, oferim clienților Târgului Național Imobiliar (TNI) reduceri semnificative la achiziția de apartamente, în cuantum de până la 150 de euro pe metru pătrat. Raportat la valoarea totală a unei unități locative, discountul poate depăși suma de 13.000 de euro.”Radu Dumitrescu, Sales Manager EnVogue Residence.

TNI: Piața chiriilor din România urmează modelul american

            Cererea pentru închiriere este în continuă creștere, iar România a ajuns să urmeze modelul deja consacrat în Statele Unite ale Americii, unde ansambluri rezidențiale întregi sunt destinate exclusiv închirierii.

 Ultimii doi ani au adus schimbări majore în piața imobiliară, românii dând dovadă de mult mai multă mobilitate și flexibilitate, cu predilecție segmentul de studenți și tineri profesioniști, care reprezintă o proporție covârșitoare de 95-96% din totalul chiriașilor noștri. Prețurile cu chiria în complexul rezidențial Vitan Estates, ce este destinat exclusiv închirierii, încep de la 350 euro/luna, iar costurile de întreținere sunt direct proporționale cu consumul fiecărei locuințe, toate apartamentele având contoare individuale pentru apă, gaz și energie electrică, centrală proprie sau de bloc eficientă, de ultimă generație, dar și aer condiționat.” Violeta Niculae, Director Operatiuni Vitan Estates

TNI: Interes crescut pentru investiții imobiliare în țară

            În ultimii ani s-a putut observa în cadrul edițiilor Târgului Național Imobiliar interesul crescut al românilor pentru achiziția de case de vacanță în țară. Aceștia cumpărau proprietăți pe litoralul românesc sau la munte cu scopul de se bucura de unul maxim doua sejururi în locație, închiriindu-le în restul timpului. Odată cu apariția fenomenului work from home și a noului mod de lucru hibrid, românii s-au putut bucura de mai mult timp petrecut în locuințele de vacanță ce a dus la evidențierea trendului second home și la noi în țară, precum și încurajarea dezvoltatorilor români să investească în acest segment de piață.

Ridicarea structurii pentru Madrid, primul dintre cele 6 blocuri ale ansamblului integrat AXXIS Nova Resort & SPA, din Mamaia Nord, a ajuns la etajul al nouălea. La fel ca și lucrările de construcție, vânzările la proiect avansează conform planului, cele mai căutate locuințe fiind studiourile și apartamentele cu două camere, cu vedere directă la mare – poziționarea în prima linie pe malul Mării Negre fiind, în mod evident, unul dintre principalele noastre atuuri. Prețurile de achiziție pornesc de la 79.000 de euro pentru studiouri, de la 120.000 de euro pentru două camere, respectiv 199.900 pentru trei camere. De menționat ar fi că majoritatea clienților cu care am discutat au în vedere, cel puțin la modul potențial, valoarea investițională a unei proprietăți în AXXIS Nova Resort & SPA, chiar dacă pentru unii primează dorința de a avea o casă de vacanță pentru uzul propriu.” Daniel Cârstocea, dezvoltator AXXIS Nova Resort & SPA

            După litoralul românesc, următoarea zonă preferată de români pentru investiții imobiliare o reprezintă Valea Prahovei. „Preferințele clientilor sunt îndreptate către apartamentele cu 2 și 3 camere, dar la fel de interesați sunt și de casele vechi, mai mici, care au o suprafață de teren de 200-500mp. Prețurile ofertelor imobiliare au crescut față de anul anterior cu 10-15%, iar in viziunea noastră pe termen mediu și lung, prețurile vor stagna.

Agenția Mervani Invest prezintă în cadrul TNI proiecte noi care se vor finaliza în primăvara anului 2023, spre exemplula Bteni apartamentele cu 2 și 3 camere au prețul de 1500 euro/mp construit, în Sinaia zona semicentralăapartamentele cu 2 camere au prețul de 1300 euro/mp construit, în timp ce apartamentele cu 2 camere din Sinaia, zona centrală au prețul de 2300 euro/mp construit. Cea mai accesibilă ofertă din portofoliu este o garsonieră în Bușteni în proiect nou ce are  prețul de 50.000 euro, iar la polul opus regăsim un teren cu suprafața de 2400mp în Predeal, zona ultracentrala ce are prețul de 2,4 milioane euro.  Livia Popa, agent imobiliar Mervani Invest

TNI: Românii cu situație financiară bună investesc în străinătate

            Interesul pentru achiziții în străinătate a crescut brusc odată cu declanșarea conflictului în Ucraina, iar în cadrul ediției Târgului Național Imobiliar din 28-30 octombrie vizitatorii au acces la oportunități de investiții în  Dubai, Cipru, iar pentru prima dată la un eveniment din România și din Franța: Paris, Montpelier și Nisa prin intermediul agenției franco-române IIDF România.

            „Prețurile locuințelor din Dubai vor crește constant cel puțin și în următorii doi ani, fiind impulsionate de cererea investitorilor străini! Investițiile în Dubai sunt puternic încurajate de către stat prin facilități precum TVA zero pentru proprietăți rezidențiale și zero taxe pe venit, în plus investitorii pot obține facil și rezidența. În cadrul TNI, Emax Real Estate Dubai, pune la dispoziție proprietăți de calitate din Dubai, cu perspective de apreciere a valorii de piață, cu prețuri începând de la 150.000 euro, cu posibilitate de plată eșalonată, direct la dezvoltator. Toți clienții care vor rezerva în cadrul ediției TNI din 28-30 octombrie o proprietate din portofoliul Emax vor beneficia de un voucher de discount în valoare de 2500 euro și o excursie în Dubai pentru două persoane.Andreea Popa, Director General Emax Real Estate

            Alături de multiple oferte de investiții în Dubai, compania Northcoast Properties este încântată să prezinte în cadrul TNI multitudinea de oportunități care sunt disponibile în Cipru de Nord, atât pentru investitori cât și pentru cei care au în vedere stabilirea pe această insulă sigură și pașnică, ce se bucură de peste 320 de zile însorite pe an. “Prin achizițiile off-plan de la cei mai buni dezvoltatori, la momentul potrivit înseamnă că puteți obține o apreciere de capital de peste 50% în doar 2 ani. Piața de închirieri imobile este stabilă, în creștere în fiecare an și beneficiați de venituri garantate din chirii, de până la 8% într-un an, pe o perioadă de 4 ani. De asemenea, dezvoltatorii oferă rate cu 0% dobândă pe o durată de până la 7 ani pentru proprietățile achiziționate off-plan și servicii de administrare aproprietăților. Mădălina Stănescu, Co-fondator  Northcoast Properties

TNI: Trendul tiny houses ia amploare în România

            Conceptul de case mici mobile este consacrat în Statele Unite, având la bază filozofia de a trăi armonios cu spațiul și natura. Pentru că în ultima perioadă s-a constatat și la noi în țară un interes crescut mai ales în peisajul turistic, pentru acest tip de case mici, mobile, la TNI vizitatorii vor găsi inclusiv oferte atractive pentru tiny houses. “Cu arhitectură modernă, interior amenajat pentru a crea spații ergonomice și avantajul amplasării versatile, un tiny houseîți oferă ieșirea din cotidian și intimitatea de care ai nevoie. Tehnologiile inovatoare și modalitățile inteligente de utilizare a spațiului sunt caracteristice în proiectarea și construcția caselor mici. Ocean Art Design prezintă la Târgul Național Imobiliar case mobile, model Vagoon House ce pot fi poziționate departe de agitația orașului și îți oferă o experiență inedită pentru întreaga familie, sau pot reprezenta o opțiune modernă și economică pentru spații de cazare, showroom, atelier, café-bar, street-food. Construită și utilată cu materiale de înaltă calitate, având un consum redus de energie, casa mobilă este o soluție eficientă, iar prețurile promoționale valabile pe durata târgului pornesc de la 11.000 euro.Hayrettin Cetinturk, General Manager Ocean Art Design

TNI: Alternativă inedită- casele pe timberframe

             Sistemul timberframe este bine cunoscut și folosit de mulți ani în numeroase țări din Europa. O astfel de construcție are numeroase avantaje precum rapiditatea cu care poate fi construită și montată în șantier, gradul de eficiență energetică ridicat, dar și impactul redus asupra mediului înconjurător. “Ne bucurăm să vedem că din ce în ce mai mulți români sunt interesați să construiască case eficiente energetic și iau în calcul sistemul timberframe. O clădire eficientă energetic nu mai reprezintă un moft, ci o necesitate, mai ales dacă luăm în considerare criza de energie actuală. Ne dorim să sprijinim oamenii să construiască mai bine, mai ușor, mai rapid, mai economic, dar și mai prietenos cu mediul înconjurător. ” Andrada Ioniță, Marketing Manager Dimmer

TNI: Târg imobiliar cu finanțare inclusă

Pentru a veni în sprijinul cumpărătorilor și a facilita tranzacțiile imobiliare, în cadrul târgului imobiliar din 28-30 octombrie de la Palatul Parlamentului, vizitatorii primesc consultanță financiară gratuită în vederea obținerii de credite avantajoase de la reprezentanții: UniCredit Bank, Banca Transilvania, First Bank, OTP Advisors, 123Credit, The Money Advisor.

TNI: Pavilion dedicat locuințelor verzi

            Vizitatorii TNI sunt invitați la standul dedicat locuințelor verzi – Green Homes certified by Romania Green Building Council. Colaborăm cu peste 50 de dezvoltatori de proiecte rezidențiale, certificarea Green Homes fiind cea mai cunoscută certificare pentru ansambluri rezidențiale din România. Există în prezent peste 16.000 de locuințe certificate sau în curs de certificare cu o valoare de piață de aproape 3 miliarde de euro. Locuințele certificate de Romania Green Building Council sunt eligibile pentru finanțare prin creditele imobiliare verzi oferite de cele 9 bănci partenere: Raiffeisen Bank, Alpha Bank, BCR, Libra Bank, Vista Bank, Garanti Bank, Banca Transilvania, BRD și Procredit Bank. Monica Ardeleanu, Executive Director and Research Director, Romania Green Building Council

TNI:  brand 100% românesc cu renume european și parteneriate internaționale

            Târgul Național Imobiliar – TNI este evenimentul de referință pentru piața imobiliară din România, ce reunește într-un singur loc, timp de 3 zile: dezvoltatori, agenții imobiliare, instituții financiar-bancare, instituții de asigurări, management imobiliar, industrii conexe, asociații profesionale, investitori strategici și instituționali, precum și presa de specialitate. TNI este cel mai mare eveniment imobiliar din România și  unul dintre cele mai relevante din Europa de Est. Având deja o tradiție de 18 ani în acest segment, brandul TNI este internațional și se bucură de încrederea și sprijinul celei mai importante organizații imobiliare din lume. National Association of REALTORS® (NAR) este cea mai mare Asociație Imobiliară din lume, cu peste 1,6 milioane de membri, din care peste 6000 în afara SUA. NAR are relații bilaterale globale cu 109 instituții locale și asociații imobiliare din 74 de țări și este Partener Internațional al Târgului Național Imobiliar TNI încă din anul 2019. Misiunea NAR este de a împuternici și a implica toate comunitățile de REALTORI® prin furnizarea de cunoștințe, resurse și experiențe de încredere care să ridice succesul și profesionalismul membrilor. ” Dan A. Negulescu, Ambasador NAR pentru Europa de Est

            În România, NAR este prezentă prin Parteneriatul Bilateral cu Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR), toți membrii acesteia având calitatea de REALTORI®. APAIR, este prezentă și la această ediție a celui mai relevant eveniment de profil din România, TNI. În cadrul standului Asociației, vizitatorii târgului vor putea afla informații relevante despre piața imobiliară, trendurile actuale, evoluția prețurilor și a interesului din domeniu. În plus, cei interesați vor putea discuta direct cu profesioniști pregătiți să le ofere consultanță și sfaturi celor care doresc să vândă, să cumpere sau să închirieze o proprietate imobiliară. ” Daniel Dobre, Vicepreședinte APAIR

Lansarea de carte în cadrul TNI

            În cadrul ediției TNI din 28-30 octombrie se lansează cartea “Cum să ai succes în imobiliare”, scrisă de unul dintre cei mai creativi oameni din imobiliare, Alex Printz.  “Această carte este un ghid eficient de a-ți construi o carieră de succes în domeniul imobiliar. Mulți agenți începători pleacă la drum cu ambiție și tenacitate, uitând să își asigure o bază solidă de start în acest domeniu 100% antreprenorial. Unii nu îți șlefuiesc abilitățile, nu au un plan de învățare sau o abordare strategică a afacerii, renunțând după primele 6 luni de activitate. Cartea este structurată în 6 capitole, fiecare având ca focus un segment strategic al domeniului imobiliar. Vei trece astfel prin exerciții de identificare și slefuire a abilităților necesare acestui domeniu, îți vei construi o strategie de învățare eficientă, vei lucra la primul tău plan de afaceri și îți vei implementa prima ta strategie de marketing. Alex Printz CO-founder și Head of Strategy Mr Exclusivitate, autorul cărții Cum să ai succes în imobiliare

Pentru a marca un eveniment de real succes, vă invităm să descoperiți ofertele imobiliare din cadrul TNI alături de un pahar de șampanie oferit de Vinexpert !  ,,Nu există un produs în lumea aceasta care, la nivel colectiv, să fi fost prezent la mai multe sărbători, succese, secrete și povești istorisite de regi, președinți și oameni influenți, decât șampania.” Dragoș Ghinea, degustător expert și Wine Guru al Vinexpert

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA