Proiecte imobiliare de peste 2 miliarde de euro prezentate la TNI

(A) Toți cei interesați să afle noutăți, oferte imobiliare deosebite și oportunități de investiții sunt invitați la Târgul Național Imobiliar TNI ce începe vineri, 6 mai, ora 10.00 la Palatul Parlamentului. Ediția este una RECORD, deoarece proiectele prezentate în cadrul evenimentului au o valoare totală de peste 2 miliarde de euro, iar ofertele imobiliare si oportunitățile de investiții la care au acces vizitatorii TNI sunt fără precedent!  Evenimentul are loc până duminică, 8 mai, iar accesul se realizează din Calea 13 Septembrie, poarta B3 (autobuze 362, 136, 385), vizitatorii ce se deplasează cu mașina personală având posibilitatea de a parca gratuit în curtea interioară a Palatului Parlamentului.

Vizitatorii au acces gratuit în baza Qr codului generat de aplicația de mobil TNI. Aplicația este disponibilă pe GOOGLE PLAY și APP STORE!

TNI: Oferte imobiliare cu multiple avantaje pentru vizitatori și prețuri între 10.250 euro și 15 milioane de euro!

Ediția Târgului Național Imobiliar TNI ce are loc în perioada 6-8 mai la Palatul Parlamentului reunește peste 25.000 de oferte de locuințe noi: garsoniere, apartamente vile, case de vacanță, din București, ILFOV, Sebeș,  Constanța, Năvodari și Mamaia, Valea Prahovei, Dubai și Cipru. Prețul minim din expoziție este de 10.250 euro+tva pentru o casă mobilă realizată din container maritim de către Ocean Art Design. Cea mai scumpă proprietate ofertată în cadrul acestei ediție TNI este o vilă de 1100 mp în Palm Jumeirah, Dubai care costă 15 milioane de euro și face parte din portofoliul CyDubai, agenție ce vinde imobile în Emiratele Arabe Unite cu prețuri începând de la 122.000 de euro.

Pentru cei interesați de achiziția de terenuri, ofertele pornesc la nivel național de la 7.000 euro (teren de 1.148mp din Scorțeni, Prahova) și ajung până la 2,4 milioane de euro (teren de 2.425mp ultracentral în Predeal) și fac parte din portofoliul Mervani Invest. În București-ILFOV agenția Re/MAX IMPACT scoate la vânzare în cadrul ediției TNI terenuri cu prețuri de la 25.000 euro (pentru 1.000mp în Bălțeni, ILFOV) și până la 3,5 milioane de euro (teren cu suprafață de 32.400 mp în Popești Leordeni).

Vizitatorii Târgului Național Imobiliar au acces pe durata celor 3 zile de eveniment la imobile cu prețuri speciale și diverse bonusuri oferite de expozanții TNI. Printre acestea menționăm: reduceri de 15% la apartamentele dezvoltate de OBA different by Luxury,  discount de până la 9.200 de euro la apartamentele noi din ansamblul EnVogue Residence Iuliu Maniu, vouchere de 5.000 de euro oferite fiecărui vizitator TNI pentru achiziția de garsoniere și apartamente în Axxis Nova Resort & Spa, reducerea avansului necesar rezervării de la 5.000 de euro la doar 2.000 de euro pentru casele din Prestige Residence Corbeanca, sistem de panouri solare oferite cadou de către Mysyp Real Estate la achiziția unei case în ansamblul Laguna Forest Corbeanca, discount de 8% pentru rezervarea  apartamentelor din Escape Residence pentru care se plătește un avans de minim 50% și multe alte avantaje pe care vă invităm să le descoperiți în cadrul TNI. “declară Cristina Bercea, PR Manager al Târgului Național Imobiliar.

Printre companiile și proiectele imobiliare prezente la târgul imobiliar se numără: White Titanic,  Elements by the lake, Metropolitan Residence, Laguna Forest, Trio Bridge View, EnVogue Residence, Axxis Nova Resort & Spa, Magnolia Urban Village, Banca Transilvania, Imobiliare Dubai, Plaza Residence, OTP Bank, Quantum Garden, Panorama City, Militari Residence, The Money Advisor, Central Address, iResidence, Color Life Residence, 123Credit, Sisești 59 Garden, Ansamblul Valea Cireșilor, CyDubai, RE/MAX IMPACT, Start Finance, Axxa Grup, Ocean Art Design, Emax Real Estate, Ansamblul rezindențial Uranus 1, Ideal Residence, Prestige Residence, Mervani Invest, MovingBox Relocation, Escape Residence, Ego Estate, Cresida Management, OBA different by Luxury, Crown Towers etc.

TNI: Situația prețurilor în imobiliare și nivelul cererii de locuințe

După ce piața imobiliară din România a dat dovadă de maturitate și adaptabilitate, depășind cu bine incertitudinile legate de pandemie, tensiunile socio-politice resimțite în actualul context geopolitic au dus la o variație pozitivă a prețurilor în imobiliare, datorată scumpirii materialelor de construire și a dificultăților întâmpinate pe lanțurile de aprovizionare.  Conform indicelui Imobiliare.ro, partener TNI, la nivel național prețul mediu solicitat pentru un apartament în ultimele 31 de zile a ajuns la valoarea de 1654 euro/mp, în creștere cu 2,8 procente față de luna februarie 2022, aspect ce a dus inițial la o amânare în deciziei de cumpărare de imobile. Pe de altă parte, emiterea unui numărul mic de autorizații de construire și preferința românilor pentru cumpărarea de proprietăți noi în detrimentul celor vechi a dus la o revenire rapidă a cererii de locuințe.

„După şocul resimţit la începutul crizei din ţara vecină, când cererea scăzuse brusc pe un fond puternic emoţional, piaţa rezidenţială şi-a revenit în ultimele 3 săptămâni, astfel încât cererea este din nou la nivelul de dinainte de 24 februarie. Pe fondul cererii crescute şi a creşterii costului de construcţie, ne aşteptăm ca preţurile apartamentelor să continue acest trend ascendent.”, a declarat Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro 

Revenirea cererii de locuințe este confirmată și de datele publicate de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară prin care în luna martie 2022 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 72.123 de imobile, cu 23% mai multe față de luna februarie a acestui an, și cu 14% mai multe față de perioada similară a anului 2021. Datele ANCPI arată că cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate în București (14.423), Ilfov (4.626) și Cluj (4.035).

TNI: Oferte imobiliare variate, prețuri pentru toate bugetele

Bucureștiul și Ilfovul rămân zonele cu cea mai dinamică piață imobiliară din țară, iar în cadrul târgului imobiliar din 6-8 mai vizitatorii vor găsi oferte atractive din toate zonele de interes ale capitalei pentru toate tipurile de imobile și inclusiv terenuri.

Cele mai mici prețuri sunt pentru locuințele vechi, iar în cadrul târgului vizitatorii au acces și la proprietăți aflate la revânzare prin intermediul agenției Re/MAX IMPACT ce face parte din reteaua globala RE/MAX, compusă din peste 140.000 de agenți imobiliari. Cea mai ieftină garsonieră ofertată la TNI costă 33.000 euro, are o suprafață de 27 mp utili și este amplasată în Chiajna, iar cel mai ieftin apartament cu 2 camere are suprafața de 44 mp și costă 48.000 de euro, fiind localizat în aceeași zonă. Apartamentul de 3 camere cu cel mai scăzut preț în cadrul TNI este 74.000 de euro, are 66 mp utili și se află în București, zona Brâncoveanu, iar cea mai ieftină vilă costă 139.00 de euro, are 127 mp utili și este amplasată în Bălăceanca, ILFOV.

Dacă ne referim la imobilele noi ce sunt în preferințele actualilor cumpărători, nordul capitalei continuă să fie un punct de atracție pentru clienții din segmentele medium și premium, aceștia fiind atrași de locuințe cu suprafețe mai mari, amplasate mai aproape de parcuri, ce au în proximitate multiple posibilități de agrement, restaurante de top și unități de învățământ private, cele mai multe cu predare în limbi străine.

Din dorința de a le oferi oamenilor un stil de viață nou într-un proiect tip boutique, dezvoltatorul imobiliar cu capital 100% românesc, Black Oak Developer&Contractor, a lansat vânzările pentru un proiect în nordul Bucureștiului. „ELEMENTS by the LAKE este un ansamblu rezidențial înconjurat de natură, dar totuși aproape de punctele de interes ale capitalei, fiind amplasat chiar pe malul lacului Străulești, în apropierea stației de metrou. Prețul de pornire pentru studiouri este de 85.000 de euro, apartamentele cu două camere au prețuri începând de la 95.000 euro, apartamentele cu 3 camere costă de la 145.000 de euro, iar penthouse-urile pot fi cumpărate cu prețuri începând de la 280.000 de euro“, a declarat Mihai Bulancea, General Manager Black Oak Developer&Contractor.

Uranus 1 este cel mai nou ansamblu rezidențial situat central, aproape de zona Unirii, în proximitatea Palatului Parlamentului și a hotelului Marriot ce se lansează în exclusivitate la TNI. Imobilul este prevăzut cu un total de 23 de apartamente cu 2 și 3 camere, iar prețurile se situează între 108.000 de euro+ tva și 305.000 de euro+tva.

IBB Imobiliare România prezintă IRESIDENCE în cadrul TNI, singurul proiect din zona Pipera ce se află în stadiu de dezvoltare și deține certificare BREEAM Excellent.  Apartamentele cu 2 camere din IRESIDENCE au prețul de pornire de 83.300 euro+tva, apartamentele cu 3 camere au prețuri de la 142.400 de euro, iar penthouse-urile costă începând cu 435.700 de euro+tva. Cea mai scumpă proprietate din proiect este cotată la valoarea de 2.099.000 de euro și este vorba despre un penthouse cu 5 camere, 3 balcoane și o suprafață de 698 mp. Clădirile ce sunt proiectate conform standardelor BREEAM Excelent au un impact redus asupra mediului, prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de energie și un impact major în îmbunătățirea calității locuirii. 

TNI: Investiții cu potențial chiar la noi în țară

În ultimii ani s-a putut observa în cadrul edițiilor Târgului Național imobiliar interesul crescut al românilor pentru achiziția de case de vacanță în țară. Aceștia cumpărau proprietăți pe litoralul românesc sau la munte cu scopul de se bucura de 1 maxim 2 sejururi în locație, închiriindu-le în restul timpului. Odată cu apariția fenomenului work from home ce continuă dincolo de ridicarea restricțiilor impuse în pandemie, românii s-au putut bucura de mai mult timp petrecut în locuințele de vacanță ce a dus la conturarea trendului second home și la noi în țară, precum și încurajarea dezvoltatorilor români să investească în acest segment.

În cadrul ediției TNI din 6-8 mai, vizitatorii au acces la cele mai noi proprietăți la mare și la munte, ce beneficiază de facilități premium. White Titanic este cea mai mare clădire mixed-used de pe litoralul românesc ce găzduiește 564 de imobile rezidențiale, 10.000mp de parcări subterane și supraterane, 4 restaurante, fitness & spa center, spații comerciale, terase, piscine și plajă privată, fiind construit în prima linie la malul mării, în Mamaia Nord.

Axxis Nova Resort & Spa este primul concept integrat de pe litoralul românesc ce redefinește luxul la Marea Neagră, pune accent pe facilități high-end și oferă spre vânzare studiouri de 54mp cu prețuri începând de la 72.000euro, apartamente cu 2 camere de 79 mp cu prețuri de la 120.000 de euro și apartamente de 3 camere, 115 mp cu prețuri începând de la 201.000 de euro.

Agenția Mervani Invest oferă posibilitatea vizitatorilor TNI să aleagă din peste 600 de oferte imobiliare de pe Valea Prahovei, având în portofoliu atât unități locative disponibile în proiecte noi, cât și imobile aflate la revânzare. Prețurile pentru locuințele noi cu vedere la munte pornesc de la 50.000 euro pentru o garsonieră în Bușteni, 70.000 euro pentru un apartament cu 2 camere în Sinaia și respectiv 136.000 de euro pentru un apartament cu 3 camere în Bușteni.

TNI: Investițiile în imobile din străinătate – refugiu pentru actuala situație geopolitică

Interesul pentru investiții în zone considerate refugiu a crescut brusc odată cu declanșarea conflictului în Ucraina, iar centrul financiar al Orientului Mijlociu este în topul preferințelor, fiind atractiv și din prisma climei, dar și a facilităților fiscale. „Majoritatea românilor care cumpără locuințe în Dubai o fac în scop investițional, dar avem clienți care au decis să se mute acolo și au cumpărat o proprietate în care să locuiască efectiv. Lipsa taxelor și a impoziteloranuale, posibilitatea de a obține ușor finanțare direct de la bănci din Dubai, precum și faptul că poți obține rezidențăpentru propria persoană și rudele de gradul întâi reprezintă principalele avantaje ale investițiilor în Emiratele Arabe Unite. În plus, imobilele din Dubai vin la pachet cu licență de afaceri, respectiv posibilitatea de a derula afaceri pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. Emax Real Estate are în portofoliu multiple proprietăți cu prețuri de de pornire de 170.000 de euro și este singura companie acreditată să realizeze property managment în Dubai. Imobilele se pot cumpăra doar cu pașaportul, recuperarea investiției se face rapid, iar în cadrul Târgului Național Imobiliar vizitatorii au acces la cele mai mari discounturi la imobilele din Dubai”, declară Andreea Popa, CEO Emax RealEstate.

Alături de multiplele oferte de investiții în Dubai, Cihanara Turism & Investiții este încântată să prezinte în cadrul târgului imobiliar TNI multitudinea de oportunități care sunt disponibile în Cipru de Nord, atât pentru investitori cât și pentru cei care au în vedere stabilirea pe această insulă sigură și pașnică. De la apartamente și vile până la parcele de teren, portofoliul Cihanara deține proprietăți ce se potrivesc tuturor intereselor și bugetelor.

TNI: Târg imobiliar cu finanțare inclusă

Pentru a veni în sprijinul cumpărătorilor și a facilita tranzacțiile imobiliare, în cadrul târgului imobiliar din 6-8mai de la Palatul Parlamentului, vizitatorii primesc consultanță financiară gratuită în vederea obținerii de credite avantajoase de la reprezentanții: OTP Bank, Banca Transilvania, Start Finance, 123Credit, The Money Advisor si Axxa Grup.

Persoanele ce doresc să achiziționeze locuințe eficiente energetic pot aplica în cadrul TNI pentru un Credit Imobiliar Ipotecar Certificat ROGBC, condiția obținerii acestui tip de finanțare fiind alegerea unui imobil cu performanță energetică A (consum anual maxim 163 kwh/mp) ce deține certificare emisă de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi.

TNI:  brand 100% românesc cu renume european și colaborări internaționale

Târgul Național Imobiliar – TNI este evenimentul de referință pentru piața imobiliară din România, ce reunește într-un singur loc, timp de 3 zile: dezvoltatori, agenții imobiliare, instituții financiar-bancare, fonduri de investiții, instituții de asigurări, management imobiliar, industrii conexe, asociații profesionale, investitori strategici și instituționali, precum și presa de specialitate. TNI este cel mai mare eveniment imobiliar din România și  unul dintre cele mai relevante din Europa de Est. Având deja o tradiție de 18 ani în acest segment, brandul TNI este internațional și se bucură de încrederea și sprijinul celor mai importante organizații imobiliare din lume: NAR – National Association of REALTORS® și CEPI-European Association of Real Estate Professions în calitate de Parteneri Internaționali. Prin aceste colaborări ne dorim promovarea oportunităților de investiții în afara țării și ridicarea standardelor pieței imobiliare din România la nivel internațional. NAR este asociația fondată în 1908 ce deservește mai mult de 1.500.000 de profesioniști imobiliari din Statele Unite și din întreaga lume, iar CEPI este organizația internațională înființată în Bruxelles în 1990 cu scopul de a sprijini tranzacțiile imobiliare europene și transfrontaliere prin dezvoltarea activității profesioniștilor imobiliari.

APAIR se adresează în cadrul TNI agenților imobiliari, persoanelor interesate de achiziții imobiliare cu oferte concrete, dar și tuturor celor care pot sprijini refugiații ucrainieni. Reprezentanții Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR) vor fi prezenți în cadrul evenimentului de referință al pieței imobiliare, adresându-se atât publicului consumator de servicii imobiliare, cât și agenților imobiliari “La standul APAIR persoanele interesate de achiziții imobiliare vor găsi oferte diverse și unice, în timp ce vor afla care este activitatea asociației și care sunt beneficiile colaborării cu un REALTOR. Agenții imobiliari sunt de asemenea invitați pentru a afla mai multe informații despre MLS, avantajele membrilor și proiectele educaționale ale asociației. Totodată, APAIR va prezenta la TNI rezultatele campaniei de ajutorare și sprijinire a câtorva sute de oameni afectați de războiul din Ucraina.Persoanele care doresc să se implice în sprijinirea refugiaților vor putea discuta în cadrul TNI cu voluntarii APAIR și pot contribui la cazarea unor oameni care au mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, “a declarat Victor Ion, Prim-Vicepreședinte APAIR.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA