Apartamentele de vacanță: investiție relaxantă

O nișă puțin exploatată în țara noastră, spre care câțiva dezvoltatori locali au început să se îndrepte, este cea a clădirilor de apartamente închiriabile în regim hotelier. Dacă în trecut am vorbit despre multiple astfel de proiecte rezidențiale de la malul mării, în special din stațiunea Mamaia, unde dezvoltatori precum One United Properties, Nordis sau Murad Group au ales să investească în construcția a sute de apartamente, nu sunt de neglijat nici oportunitățile oferite de zonele montane.

Un astfel de proiect vine cu avantaje atât pentru dezvoltatori, care își pot amortiza rapid investiția prin vânzarea apartamentelor și pot păstra administrarea complexului, administrarea unor zone comune, cum sunt piscina, restaurantul sau spațiile comerciale proprii ale proiectelor, ca o sursă de venit pe termen lung, dar și pentru potențiali investitori sau persoane ce își planifică vacanțe dese în aceste zone. Unitățile pot fi achiziționate și utilizate ca apartamente de vacanță și închiriate în restul perioadei, sau pot reprezenta o investiție cu randament superior, doar prin închirierea în regim hotelier.

Poiana Brașov este cea mai cunoscută stațiune montană din țara noastră și a fost, din vechi timpuri, destinația drumețiilor și a practicării sporturilor de iarnă. Prima mențiune documentară a acestui loc datează din anul 1427. Stațiunea oferă turiștilor 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, între care Bradul – 458 de metri, Kanzel – 350 de metri, Sulinar – 2.441 de metri, Subteleferic 1 – 495 de metri, Subteleferic 2 – 2.220 de metri, Lupului – 2.860 de metri, Drumul Roșu – 3.821 de metri sau Stadion – 300 de metri. Totodată, Poiana Brașov este cunoscută, de ani de zile, ca fiind o stațiune exclusivistă și ținta mai multor investiții imobiliare impresionante. Cum tot se apropie perioada de iarnă, ce poate fi mai relaxant decât o escapadă într-o astfel de oază de liniște?

Proiecte inedite 3 copy - Apartamentele de vacanță: investiție relaxantă

Printre cele mai interesante proiecte din această regiune montană, ce se înscriu în conceptul de „aparthotel”, se remarcă Silver Mountain Resort & Spa și Alpin Resort. Ambele proiecte sunt din clasa premium și oferă atât finisaje de top, facilități incluse pentru proprietari și turiști, dar și un design modern.

Un apartament de trei camere, cu o suprafață utilă de aproximativ 100 de metri pătrați, în zona rezidențială a complexului Alpin Resort, listat pe platforma Imobiliare.ro, se vinde, în acest moment, cu un preț de 220.000 de euro, plus TVA. Pentru un astfel de apartament se poate obține o chirie fixă lunară de 1.000 de euro, în cazul închirierii prin intermediul hotelului.

Alpin Resort, construit în anul 2009, aproape de centrul stațiunii Poiana Brașov, a fost conceput atât cu o componentă tradițională hotelieră, cât și cu o zonă de „aparthotel”, denumită Alpin Resort Apartments și cotată la 4 stele, fiind una dintre cele mai impresionante construcții hoteliere din Poiana Brașov. Cu sală de conferințe, sală pentru evenimente speciale, restaurant, piscină interioară, saună și Spa, acest complex conturează întregul univers al unei vacanțe reușite, dar și al unei investiții sigure.

Un alt proiect de referință pentru zona Poiana Brașov este Silver Mountain Resort, ce este localizat în Poiana Mică, la doar câteva minute de mers cu mașina de centrul stațiunii și într-o zonă cu o priveliște superbă. Cu patru clădiri rezidențiale și o clădire multifuncțională, care oferă facilități precum restaurant, piscină interioară, piscină exterioară încălzită, sală de fitness, săli de conferințe și Spa, proiectul include peste 200 de apartamente, ce pot fi închiriate cu ușurință în regim hotelier, prin unul din operatorii care își desfășoară activitatea în complex. Silver Mountain Resort & Spa cuprinde apartamente de tip studio, cu două camere, trei camere, patru camere și de tip duplex, ideale pentru orice categorie de turiști, fie că este vorba de persoane care își organizează vacanța singure, pentru a lua o pauză de la agitația orașului, sau cu familia.

Proiecte inedite 2 copy - Apartamentele de vacanță: investiție relaxantă

Un apartament de două camere în Silver Mountain Resort, conform listărilor site-ului de profil Imobiliare.ro, pornește de la prețul de 110.000 de euro, plus TVA, iar un apartament de tip duplex poate ajunge la peste 200.000 de euro, plus TVA. Pentru o noapte de cazare, în plin sezon, un apartament de două camere în Silver Mountain Resort poate fi închiriat chiar și cu peste 150 de euro.

O altă stațiune cunoscută a zonei montane este Sinaia, ce atrage anual peste 300.000 de turiști. Având în proximitate Castelul Peleș și Castelul Pelișor, două atracții turistice importante, stațiunea este una de tradiție și cu un istoric bogat. Sinaia a început să atragă în ultimii ani tot mai mulți investitori pentru sectorul hotelier, având în vedere că rata de recuperare a investiției este superioară chiar și stațiunii Mamaia de pe litoral.

Amplasat aproape de Cota 1.400, un alt complex, de data aceasta în construcție, Sinaia Forest Hotel, propune un concept cu apartamente de tip studio, închiriabile în regim hotelier după finalizarea proiectului. Sinaia Forest va avea două corpuri de clădire a câte patru etaje, cu studiouri simple și duble, cu o zonă de lobby amenajată elegant, cu elemente decorative din lemn, piatră și sticlă. Complexul, ce va fi deschis tot timpul anului, va avea facilități precum piscină interioară cu panoramă spre Valea Prahovei, Spa, jacuzzi, saună, sală de fitness și loc de joacă pentru copii. Un apartament de tip studio, de aproximativ 25 de metri pătrați utili, poate fi achiziționat în proiect cu prețuri începând de la 77.000 de euro, plus TVA.

Pentru Sinaia Forest Hotel, dezvoltatorul oferă două opțiuni: fie garantează viitorilor proprietari, în anumite condiții contractuale, un randament de 7%, realizat prin închirierea directă către administrația hotelului și plata unei chirii fixe, fie preia în administrare apartamentele, percepând un comision de 34% din valoarea de închiriere în regim hotelier.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply