Coronavirus: IMMOFINANZ anunță măsuri pentru eficientizarea costurilor

Ovidiu Posirca

, Real Market

Grupul imobiliar IMMOFINANZ implementează un plan de eficientizare a costurilor în condițiile în care autoritățile din țările în care operează au impus măsuri de limitare a traficului și de distanțare socială pe fondul pandemiei de coronavirus.

IMMOFINANZ, care controlează patru centre de retail sub brandul VIVO! în România, a precizat că pierderea veniturilor pe termen lung cauzată de închiderea obligatorie a magazinelor va avea un impact negativ asupra poziției retailerilor.

„Acest lucru poate duce la o situație de costuri dificile pentru chiriașii individuali. Cu toate acestea, chiriașii din conceptele de retail eficiente din punct de vedere al costurilor IMMOFINANZ – VIVO! pentru centre comerciale și STOP SHOP pentru parcurile de retail – beneficiază de costuri de închiriere și operare în general reduse”, spune compania într-un comunicat.

Grupul a precizat că implementat deja un program pentru eficientizarea costurilor în fața reducerii temporare a veniturilor în segmentul de retail. IMMOFINANZ a mai decis să amâne investiții pe care nu le consideră esențiale în perioada următoare.

La finalul anului 2019, portofoliul de active imobiliare al IMMOFINANZ se ridica la 4,7 miliarde de euro. Birourile aveau o cotă de 64%, iar segmentul de retail reprezenta 35% din total.

În România, grupul este activ pe segmentele de office și retail.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply