Sectorul imobiliar, tranzacție în topul pieței de M&A în T2 2019

Ovidiu Posirca

, Real Market

O tranzacție din sectorul imobiliar s-a aflat printre cele mai mari încheiate pe piața de fuziuni și achiziții (M&A) în cel de-al doilea trimestru al anului 2019.

Numărul total de tranzacții anunțate în al doilea trimestru a fost 30, inclusiv cele care nu au avut o valoare comunicată. Pentru comparație, în primele trei luni ale anului au fost anunțate 16 tranzacții, iar în al doilea trimestru al anului 2018, 27 de tranzacții, potrivit firmei de servicii profesionale Deloitte.

Valoarea totală a pieței, inclusiv tranzacțiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost de 1,4-1,6 miliarde de euro, în timp ce tranzacțiile comunicate au totalizat 790 de milioane de euro.

Cea mai mare tranzacție a reprezentat-o finanțarea de 500 de milioane de euro obținută de către UiPath, companie din domeniul automatizării robotizate.

În domeniul imobiliar, preluarea de către frații Pavăl, proprietarii Dedeman, a clădirii de birouri The Office din Cluj-Napoca, a reprezentat cea mai mare tranzacție. Valoarea achiziției a fost estimate de presă la circa 100 de milioane de euro.

Într-un domeniu conex, cel al agriculturii, este inclusă și investiția de aproape 60 de milioane de euro anunțată de către CEE Equity în modernizarea și dezvoltarea a 15 silozuri de grâu și hub-uri logistice ale Brise Group.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply