Șeful Prime Kapital: Iaşiul este noul Cluj

Iașiul are cel mai mare potențial de creștere după Cluj-Napoca datorită expansiunii sectorului IT, spune Martin Slabbert, cofondator și CEO al dezvoltatorului imobiliar Prime Kapital.

Compania va investi la Iași într-un proiect mixt cu componente de rezidențial și office.

”Acolo vom lansa cel mai mare proiect mixt din România. Va avea atât o componentă rezidenţială, cât şi una de birouri”, a spus Slabbert, citat de Zf.ro.

Birourile dezvoltate la Iași vor avea o suprafață închiriabilă totală de 100.000 de metri pătrați, finalizați în mai multe etape. Proiectul prevede și dezvoltarea a 2.500 de locuințe și a unui hotel.  

Compania mai are în plan dezvoltarea de proiecte rezidențiale în zonele Pipera (Avalon Estate cu 765 de locuințe inclusiv case și apartamente premium) și Bucureștii Noi (460 de apartamente – proiectul Marmura).

Prime Kapital și MAS REI au deschis recent Roman Value Center, un proiect comercial de 19.000 mp. În luna decembrie, ar urma să fie livrat și proiectul Baia Mare Value Center, cu o suprafață de 22.000 mp, potrivit unui raport al MAS REI. Cele două companii au un parteneriat pentru investiții în România.

Cluj-Napoca a atras în ultimii ani investiții masive în zona de birouri și rezidențial. Mai mult, chiriile la apartamente pe piața clujeană sunt cele mai scumpe din România, depășind chiar și Bucureștiul.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply