Studiu: Peste jumătate din europeni se așteaptă la creșterea prețului caselor

Ovidiu Posirca

, Real News

Circa 63% dintre europeni se așteaptă la o creștere a prețului caselor în următorul an, în timp ce 35% spun că nu își vor permite niciodată să-și cumpere o locuință, potrivit unui sondaj realizat de ING.

Cercetarea, care include 15.000 de respondenți din 15 țări europene, a mai relevat că majoritatea europenilor cred că piața locuințelor se află pe o cale greșită. Foarte mulți din Europa cred că prețurile caselor în zonele în care locuiesc sunt prea mari.

Aproape 60% dintre respondenți spun că locuințele sunt scumpe, în timp ce 25% au subliniat că au probleme să plătească chiria sau rata lunară.

Dintre cei care estimează că nu-și vor permite niciodată să-și cumpere o casă, 45% sunt în Germania, 44% în Italia și 41% în Marea Britanie.

Acum, doar 9% dintre respondenți cred că-și vor permite să-și cumpere o casă până la vârsta de 30 de ani. Prin comparație, 60% dintre cei dețin o proprietate au cumpărat-o înainte de a împlini 30 de ani.

”Având în vedere că atât de mulți cumpărători tineri sunt depășiți de prețurile din piață, fie trebuind să cheltuiască mare parte din venit pe chirie sau să locuiască cu părinții, cota proprietarilor a scăzut. Prin urmare, avansul economic generat de o piață a locuințelor puternică este mai puțin evident”, a spus James Knightley, economistul șef internațional al ING.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply