WDP ajunge la un portofoliu industrial de 2 milioane mp în România

Dezvoltatorul industrial WDP a ajuns la un portofoliu de aproximativ 2 milioane mp în România după ce a cumpărat un portofoliu de proiecte industriale și terenuri din partea Globalworth și Global Vision pentru 110 de milioane de euro.

Achiziția include un portofoliu industrial de 136.374 mp alături de terenuri pe care se pot dezvolta încă 300.000 mp, în București, Constanța și Târgu Mureș. 

Proiectul din București are o suprafață închiriabilă de 76.994 mp și este situat în Chitila. În Constanța, WDP România a achiziționat două proprietăți cu o suprafață totală de 41.117 mp, împreună cu un teren pentru dezvoltare. În Târgu Mureș, tranzacția constă într-un important centru logistic regional de 18.263 mp.

În urma tranzacției, Global Vision a anunțat că va crea o nouă divizie în cadrul grupului, dedicată investițiilor și dezvoltării proiectelor de energie verde.

„Această inițiativă urmărește să furnizeze clienților de spații imobiliare energie verde, consolidând astfel angajamentul grupului față de sustenabilitate. În plus, grupul urmează să dezvolte și să lanseze propria platformă de investiții imobiliare deschisă altor investitori. Această platformă va finanța achiziții și dezvoltări de proiecte inovatoare și sustenabile identificate în piețe cu potențial ridicat din România și nu numai, facilitând astfel creșterea și extinderea la nivel internațional”, a spus Sorin Preda, CEO si Fondator Global Vision.

WDP are un portofoliu industrial de 7 milioane mp pe piețele europene precum Belgia, Germania, Franța și România.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA