Marcegaglia Steel și Manni Group, asociere pentru producția de panouri termoizolante

Marcegaglia Steel și Manni Group au anunțat semnarea un acord de asociere tip joint venture între diviziile de producție panouri termoizolante și al panourilor pentru uși secționale, dând naștere la al doilea cel mai mare producător de panouri termoizolante din Europa.

Unitățile de producție implicate în această operațiune sunt în România, prin Isopan Est, în Italia, mai exact în Alessandria (Piemont), Verona (Veneto) și Frosinone (Lazio), în Spania, Polonia și Mexic.

Potrivit termenilor tranzacției, Marcegaglia va transfera către Isopan operațiunile de producție din Polonia și Italia. Totodată, Marcegaglia Steel va cumpăra acțiuni pentru a ajunge la 50% din capitalul Isopan, cu o cotă similară de 50% deținută și de Manni Group. 

Asocierea care are nevoie de autorizarea autorităților concurențiale va avea o cifră de afaceri agregată de aproximativ 500 de milioane de euro și aproape 700 de angajați.

„Prin investiții sporite în cercetare și dezvoltare (R&D), Marcegaglia Steel și Manni Group își propun să genereze un impact concret, în special în ceea ce privește inovația și sustenabilitatea, oferind sisteme de construcție de înaltă tehnologie care asigură costuri previzibile și minimizarea deșeurilor, îndeplinind și depășind astfel cerințele Pactului Ecologic European”, se arată într-un comunicat de presă al companiilor.

Pe parcursul tranzacției, Grupul Marcegaglia a primit asistență juridică din partea firmei de avocatură Cappelli Riolo Calderaro Crisostomo Del Din & Partners, în timp ce Manni Group a fost sprijinit de Studio Lambertini & Associati. Deloitte Financial Advisory a gestionat due dilligence și Planul de Afaceri, iar Bonelli Erede a abordat aspectele antitrust ale tranzacției.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA