Pepinieră de afine în Moara Vlăsiei, după ce Portland Trust a vândut 50 de hectare către FallCreek

Portland Trust, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România, anunță vânzarea cu succes a unui teren de 50 de hectare în Moara Vlăsiei către FallCreek, cel mai important furnizor mondial de material săditor de afine.

Tranzacția marchează un moment semnificativ în expansiunea FallCreek pe piața europeană, precum și o diversificare a portofoliului Portland Trust, către investiții și oportunități pe segmente noi.

Terenul achiziționat va fi locul noii pepiniere de afine de ultimă generație a FallCreek, planificată să devină un hub central pentru inovația în producția de material săditor de afine. Această mișcare strategică va consolida capacitățile lanțului de aprovizionare al FallCreek, asigurând furnizarea de plante de afine de înaltă calitate cultivatorilor din întreaga Europă.

„Suntem încântați să colaborăm cu FallCreek în acest proiect,” a declarat Florin Furdui, Country Manager Portland Trust România. „Reputația lor pentru calitate și inovație se aliniază cu viziunea noastră pentru dezvoltare durabilă. Terenul se află pe rezervoare semnificative de apă, necesare pentru producția de plante. Această vânzare nu este doar o tranzacție; este un pas înainte pentru industria agricolă și economia locală și demonstrează încă o data, capacitatea Portland Trust de a repera oportunități și de a le fructifica.”

„Achiziția acestui teren în Moara Vlăsiei este o parte esențială a strategiei noastre de creștere. Suntem entuziasmați să aducem expertiza noastră în Europa și să contribuim la peisajul agricol al regiunii, ținând cont de potențialul României pe acest segment. Suntem bucuroși că Portland Trust a împărtășit viziunea noastră ” a declarat Burgert van Dyk, EMEA Regional Director în cadrul  FallCreek.

Cele două companii împărtășesc viziunea dezvoltării pepinierii care va aduce un nou model de agricultură sustenabilă și un nou model de business în comunitatea locală. Portland Trust va gestiona dezvoltarea infrastructurii necesare pepinierei.

 

 

 

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA