Cluj-Napoca, cea mai scumpă piață rezidențială în T1 2024

Piața rezidențială cu cele mai scumpe locuințe din România se află în Cluj-Napoca în T1 2024, potrivit unui raport al Imobiliare.ro.

Astfel, pe piața clujeană prețul mediu solicitat pentru o locuință se ridică la 2.631 de euro pe metru pătrat.

Brașovul ocupă poziția secundă în clasamentul național cu o medie de 1.789 euro pe metru pătrat, în timp ce Bucureștiul se află abia pe locul al cincilea cu 1.578 euro pe metru pătrat.

Daniel Crainic, director de marketing al Imobiliare.ro, notează faptul că presiunea suplimentară de creștere a prețurilor este generată de scăderea ofertei, dar și de potențialul efect al scăderii dobânzilor în perioada următoare.

„Aceste lucruri, coroborate cu apetitul nestăvilit pentru statutul de proprietar, riscă să îi țină în continuare pe cumpărătorii needucați în zona dezvoltărilor cu compromis – la nivel de calitate, locație, suprafețe – și a proiectelor de periferie, multe și ieftine, a căror valoare nu doar că nu va crește în timp, ci va rămâne absolut derizorie”, a spus Daniel Crainic.

Raportul Imobiliare.ro mai arată că oferta de proprietăți rezidențiale listate la vânzare s-a diminuat cu 7% până la 148.200 de locuințe. Totodată, prețul mediu pentru proprietăți listate la vânzare a crescut cu 8,3% la 1.563 de euro pe metru pătrat în T1 2024 față de perioada similară a anului trecut.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA