Un nou proiect de retail în valoare de peste 10 milioane de euro va apărea în zona Militari-Chiajna

Alex Moldovan

, Real News

Danubiu Enterprises are în plan pentru anul 2024 să înceapă dezvoltarea unui proiect de retail în valoare de peste 10 milioane de euro, deschis spre închiriere vânzătorilor angro și cash & carry. Numit A1 Shopping Center, acesta va fi amplasat pe un teren în suprafață de 67.000 de metri pătrați din vestul Capitalei, zona Militari-Chiajna.

Cu o suprafață închiriabilă de 24.000 de metri pătrați, complexul va cuprinde atât o zonă comercială propriu-zisă, cât și spații de depozitare, alături de o serie de servicii complementare. Lucrările de construcție sunt programate să înceapă în trimestrul al doilea al anului 2024, termenul estimat de finalizare fiind trimestrul al treilea din 2025.

„Inițial, acest proiect trebuia să fie compus dintr-un strip mall dedicat retailerilor clasici, al căror public-țintă este reprezentat de consumatorii finali, alături de un hotel de 3 stele, ce trebuia să acopere cererea destul de ridicată pentru călătorii de afaceri din vestul Capitalei. Ulterior, însă, în urma analizei aplicate, în timp, a nevoilor pieței, am realizat că zona respectivă a Bucureștiului ar fi mai bine deservită de un proiect conceput pentru retaileri de tip angro și cash & carry, care vin să răspundă variatelor nevoi ale proprietarilor de magazine mici și medii din toată țara. Concluzia noastră a fost confirmată de feedbackul primit din piață, un important retailer din această categorie manifestându-și deja interesul pentru închirierea unui spațiu de mari dimensiuni în proiectul nostru. Suntem convinși de viabilitatea modelului nostru de business și suntem gata să deschidem negocierile și cu alți jucători de profil,”declară Maria Iancu, Director Dezvoltare.

”Oferind acces rapid către Autostrada A1 și Centura Bucureștiului, parcul comercial de tip angro a fost conceput în conformitate cu cerințele specifice ale retailerilor din această categorie. Acesta va cuprinde, astfel, atât spații de vânzare moderne, dotate cu toate facilitățile și utilitățile necesare, cât și spații de depozitare la standarde europene – ușurința de utilizare a acestora din urmă fiind o condiție obligatorie pentru vânzătorii de volume mari de mărfuri. La aceste două componente esențiale se adaugă o zonă de servicii pentru retailerii cash & carry, o zonă de food court, un număr generos de spații de parcare, inclusiv o zonă dedicată autoturismelor de tip dubă, aspecte menite să fluidizeze circulația cumpărătorilor de mărfuri”, mai spune aceasta.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA