Proiectul Valea Cireșilor: 118 case în Corbeanca, în singurul proiect rezidențial pietonal din România

Alex Moldovan

, Real News

Valea Cireșilor, un proiect rezidențial cu un concept inovator anunță debutul vânzărilor, oferind o perspectivă de urbanism unică – primul cartier pietonal construit în jurul unul parc privat de 12.000 de metri pătrați.

Cele 118 case, ce se vor construi pe o suprafață de 100.000 de metri pătați în Corbeanca, se disting față de modelele curente aflate în piață prin arhitectura individuală deosebită și loturile de teren care încep de la 500 de metri pătrați. Proiectul este dezvoltat de o echipă cu experiență din care face parte Bogdan Georgescu, cunoscutul antreprenor și fondator al proiectelor antreprenoriale Teach for Romania, Bookster, Solo și Zitamine și fost managing partner la firma de consultanță imobiliară Colliers International.

Investiția în cele 118 case se ridică la 20 milioane de euro. Întregul proiect va fi dezvoltat în două etape. Prima fază este compusă din 33 de case și parcul privat de 12.000 de metri pătrați și va începe în vara acestui an. „Valea Cireșilor adduce în România un plan urbanistic în premieră. Proiectele pietonale sunt un concept nou pentru că pun în centrul preocupărilor ideea de natură și pun pe primul loc calitatea locuirii. Atât în București, cât și în zonele limitrofe suntem tributari modelului în care capitala este un oraș al mașinilor. Mașinile au acces pe alei doar pe perioadă limitată pentru rațiuni logistice. Infrastructura de parcare este radială, înconjurând zona rezidențială și astfel nucleul devine exclusiv pietonal, dominat de spații verzi. Acest model reprezintă propunerea unică pe care Valea Cireșilor o aduce în piața rezidențială locală fiind gândit pentru o viață unde bunăstarea rezidenților este prioritară.”, declară Cristi Năftănăilă, Director de Dezvoltare al proiectului rezidențial Valea Cireșilor.

Cartierul se bucură de conectivitate sporită, datorită căilor de acces de pe DN1, sau prin Mogoșoaia, urmând ca din 2024 să beneficieze și de conectivitate prin proximitatea față de A0. „Ne-am propus să construim un cartier rezidențial așa cum vedem în occident sau Statele Unite, dar la un preț normal. Fără să trebuiască să ai un cont bancar nelimitat ca să te poți muta într-o casă frumoasă, bine gândită și construită, să ai o curte spațioasă și să faci parte dintr-o comunitate faină , cu toate facilitățile la îndemână”, menționează Bogdan Georgescu, fondatorul proiectului.

Lucrările pentru prima etapă ce va include parcul privat precum și întreg universul de facilități sunt programate să înceapă la 1 iulie anul acesta.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA