Adventum Group a obținut certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent pentru Hermes Business Campus

Alex Moldovan

, Real News

Complexul este format din trei clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 75.000 de metri pătrați și are etaje de birouri și facilități de retail la parter, patru niveluri de parcare subterană, inclusiv stații de încărcare a mașinilor electrice, parcări pentru motociclete și biciclete.

Toate cele trei clădiri asigură chiriașilor un mediu de lucru sănătos, sigur și confortabil, atât în interior, cât și în exterior, prin accesul la un nivel bun de lumină naturală, prin elemente care controlează fenomenul de strălucire a luminii solare și prin dispozitive de control care permit ocupanților să își optimizeze nivelul de confort.

Proiectul a introdus practici durabile de consum al apei prin instalații eficiente de apă, sisteme de colectare a apelor gri și sisteme de prevenire a scurgerilor de apă. Hermes Business Campus încurajează, de asemenea, utilizarea prudentă și responsabilă a resurselor, inclusiv a materialelor de construcție și a deșeurilor, asigurând gestionarea individuală a acestora, cu accent pe eforturile de reciclare și spații dedicate pentru depozitarea lor. De asemenea, HBC a dezvoltat strategii pe termen lung pentru a proteja și a spori valoarea de mediu a proiectului prin intermediul zonelor verzi interne și externe și a peretilor verzi, împreună cu practici care previn și controlează atât poluarea aerului, cât și poluarea apei, aferente poziționării și modului de folosire a complexului.

În urma procesului de certificare, care a durat 11 luni, Hermes Business Campus a obținut certificarea conform standardului BREEAM In-Use International Commercial V6 cu un scor de 76,2% pentru prima parte, care evaluează performanța imobilelor, și de 73% pentru partea de performanță a managementului.

„Evaluarea BREEAM In-Use Excellent consolidează eforturile depuse de Hermes Business Campus pentru a oferi cel mai bun mediu de lucru pentru chiriașii săi. Acest proiect a surclasat clădirea tipică de birouri de clasa A prin eficiență energetică, consumul rațional de apă, atenția acordată sănătății, bunăstării și siguranței beneficiarilor, precum și prin măsurile de protejare și îmbunătățire a valorii sale ecologice. În prezent, sustenabilitatea reprezintă un criteriu important pentru alegerea unei locații, iar Hermes Business Campus și-a dovedit angajamentul pentru a atinge și a întrece cele mai bune practici de management în domenii relevante pentru o clădire de birouri”, explică Roxana Isopescu, Senior Sustainability Consultant | ESG Strategic Advisory la Colliers.

BREEAM este una dintre principalele metodologii de evaluare a sustenabilității la nivel mondial pentru proiecte de urbanism, infrastructură și clădiri. În cadrul acestui program se recunoaște și se reflectă valoarea activelor cu performanțe superioare pe tot parcursul ciclului de viață al mediului construit, de la construcția nouă, prin performanță în exploatare, până la recondiționare.

Adventum Group, un manager de investiţii imobiliare cu focus pe regiunea Europei Centrale şi de Est, care administrează active în valoare de peste 1 miliard de euro, și-a făcut intrarea și pe piața din România, anul trecut, odată cu achiziționarea proiectului de birouri Hermes Business Campus din Pipera, de la dezvoltatorul belgian Atenor.

„Achiziționăm active existente, iar punctul central al strategiei noastre, acela de a le face mai eficiente din punct de vedere energetic, reducând astfel emisiile de CO2 pe toată durata de viață, este în contrast puternic cu noile dezvoltări. Acestea din urmă, de regulă, se concentrează doar pe produsul final și pe eficiența energetică a acestuia, chiar dacă procesul de construcție contribuie cu peste 40% la emisiile de CO2 pe durata de viață a proprietății”, adăugă Marcell Mihályfi, Head of Office Asset Management și Partener la Adventum.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA